Na Bespoke Home 2022 virtualnom događaju u lipnju, tvrtka Samsung je predstavila svoju viziju održivih rješenja u domu na konceptu Bespoke uređaja koji se prilagođavaju korisnicima i pružaju učinkovita rješenja u skladu s njihovim životnim navikama. Ovaj koncept uključuje smanjenje otpada produljenjem životnog ciklusa Samsung kućanskih uređaja kroz pouzdanost jer česta zamjena kućanskih uređaja proizvodi fizički otpad, ali i troši vrijeme i energiju. Tvrtka Samsung kontinuirano ulaže velike napore za smanjenje tog otpada razvojem održivih rješenja koja se temelje na izdržljivosti pa su tako svojim korisnicima osigurali 20-godišnje jamstvo na digitalne inverterske motore i kompresore.

Galerija Bespoke AI perilica i sušilica Digitalni inverterski motor Bespoke AI perilica i sušilica +1 Samsung 20-godišnje jamstvo

 

Investiranje u kvalitetu

Vezani članci PR Mijenjaj staro za novo- Recikliraj rabljeni uređaj i uštedi pri kupnji novog PR Samsung organizirao prestižni događaj uoči dolaska najnovije Galaxy Z serije u Hrvatsku

Samsung je posvećen pružanju visokokvalitetnih, izdržljivih kućanskih uređaja koji poboljšavaju kvalitetu života korisnika unutar doma, a uz uvođenje 20-godišnjeg jamstva na ključne komponente većine svojih uređaja napravili su još jedan veliki korak naprijed. U početku, jamstvo je pružalo 10 godina garancije za Europu i SAD, dok ovo povećanje na 20 godina jamstva odražava povjerenje i predanost tvrtke Samsung kod razvoja uređaja.

Predanost tvrtke Samsung započelo je istraživanjem i razvojem. Kroz desetljeća kontinuiranog ulaganja, Samsung je u mogućnosti svojim korisnicima ponuditi kućanske uređaje koji spajaju najnaprednije tehnologije s prekrasnim dizajnom, dok istovremeno poboljšavaju cjelokupno životno iskustvo korisnika unutar doma. Upravo tome svjedoče i najnoviji Samsung uređaji.

Od hladnjaka do perilice, svaki Samsung uređaj prolazi kroz striktnu fazu osiguranja kvalitete tijekom koje se uređaji temeljito testiraju kako bi se osigurao njihov ispravan i dugogodišnji rad. Ovaj detaljan proces ispitivanja kvalitete jedan je od ključnih razloga zašto su Samsung uređaji prepoznati po svojoj kvaliteti, a posebice Samsung tehnologija digitalnog invertera (DIT).

Izdržljivost proizašla iz desetljeća inovacija

Tehnologija digitalnog invertera je ključna komponenta kućanskih uređaja. Izgrađen nastavno na više od 25 godina istraživanja i razvoja, DIT utječe na sve – od energetske učinkovitosti, performansi pa sve do izdržljivosti uređaja poput primjerice hladnjaka i perilice rublja. Kao takva, zaštita integriteta ove važne komponente s 20-godišnjim jamstvom produljuje razdoblje korištenja uređaja, smanjuje stvaranje otpada koji šteti okolišu, a korisnicima pruža potpunu bezbrižnost prilikom korištenja uređaja.

U perilicama rublja, DIT dolazi u obliku digitalnog inverterskog motora (DIM) koji se koristi za okretanje i pulsiranje bubnja perilice tijekom ciklusa pranja rublja. Desetljeće brojnih Samsung istraživanja i stručni inženjering označava da su Samsung DIM napredniji u nekoliko aspekata kada se uspoređuju s onim motorima koji se nalaze u tradicionalnim perilicama rublja.

Bespoke AI perilica i sušilica Bespoke AI perilica i sušilica (Foto: PR)

Samsung digitalni inverteri pružaju veću preciznost i snagu, dok proizvode puno manju buku i vibracije . Za korisnike, poboljšana preciznost i snaga znači brže i efikasnije pranje rublja, a smanjena buka i vibracije omogućavaju pranje rublja bilo kada, danju ili noću, bez brige o ometanju drugih članova obitelji. Impresivan, stabilan i neprimjetan rad tehnologije digitalnog invertera čini Samsung perilice rublja izdržljivijima tijekom vremena, smanjujući štetu koja je uzrokovana intenzivnom uporabom uređaja.

U hladnjacima, tehnologija digitalnog invertera nalazi se u obliku digitalnih inverterskih kompresora (DIC) koji djeluju kao srce uređaja, cirkulirajući hladni zrak kroz odjeljke. Za razliku od onih standardnih mogućnosti da se samo uključuju i isključuju, Samsung DIC uz pomoć umjetne inteligencije prilagođava svoju snagu ovisno o okruženju.

U praksi to znači da hladnajci rade na višim postavkama snage tijekom vremena velike upotrebe, kao što je to primjerice tijekom dana, ali i na smanjenim postavkama snage kada je u pitanju niska upotreba – tijekom noći te tako štede energiju. Pametan i učinkovit, DIC također svoju snagu može prilagođavati postupnim pomicanjem postavki zbog dodatne uštede energije, ali i produljenja životnog ciklusa hladnjaka smanjenjem ciklusa uključivanja i isključivanja.

Bez obzira na to kako se koriste, Samsung inverterske tehnologije izdvajaju se po svojoj priznatoj izdržljivosti. Obje tehnologije digitalnog invertera u hladnjacima i perilicama rublja certificirao je tim inženjera Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE), nezavisnog instituta za ispitivanje. Riječ je o institutu koji je osnovan 1893. godine, a poznat je po svojim visokim standardima. Nakon više od 4000 ciklusa testiranja, Samsung perilica rublja s tehnologijom digitalnog invertera dobila je VDE oznaku koja označava sigurnost i kvalitetu.

Primjenom jamstva na Samsung tehnologiju digitalnog invertera, tvrtka se obvezuje svojim korisnicima pružati dodatne vrijednosti u nadolazećim godinama. Ovim obećanjem, tvrtka Samsung naglasila je svoju predanost što znači da će dijelovi potrebni za održavanje i servisiranje DIT komponente biti dostupni 20 godina. Tako korisnici mogu biti sigurni i bezbrižni jer će Samsung servis imati sve uređaje i komponente kada im zatrebaju.

Stvaranje dugoročnih rješenja za svakodnevnu održivost

Tvrtka Samsung vjeruje da prava održivost počinje od doma jer male svakodnevne odluke mogu imati veliki, pozitivan utjecaj na našu planetu. S inovativnim rješenjima ugrađenim u kućanske uređaje i 20-godišnjim jamstvom, Samsung nastavlja istraživati i razvijati održiva rješenja za dom.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju