Odvjetnik Zdravka Mamića Veljko Miljević rekao je kako nisu bili ispunjeni uvjeti da se održi ročište, kao ni da se sastane optužno vijeće. Zamjenik ravnateljice USKOK-a Mišković rekao je kako Mamiću na adresu u BiH nije primio sudski poziv.

Galerija


Na osječkom Županijskom sudu u petak nije održano ročište na kojemu je sudsko vijeće trebalo ponovno odlučivati o prijedlogu USKOK-a da se bivšem čelniku NK-a Dinamo Zdravku Mamiću odredi istražni zatvor u slučaju druge optužnice za izvlačenje novca iz kluba. Riječ je o postupku u kojem se braća Zdravko i Zoran Mamić te ostali sumnjiče da su iz Dinama izvukli 144 milijuna kuna.

Vezani članci Zdravko Mamić (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Sud odlučuje o trećoj optužnici protiv Zdravka Mamića, odvjetnik poručuje: ''Ako je potvrde, onda idem u penziju'' Zdravko Mamić u Međugorju (Foto: Pixsell,Armin Durgut) - 5 Ne brine ga tjeralica ni izručenje? Mamić se u opuštenu izdanju vozi i šeta Međugorjem

Sjednica optužnog vijeća trebala se održati u petak u 10 sati, no odgođena je za 14. siječnja.

Mamićev odvjetnik Veljko Miljević rekao je da nema uvjeta da se održi ročište jer Mamiću nisu uputili sudski poziv.

"Nema pretpostavki za održavanje sjednice optužnog vijeća pa je sud odlučio da nisu ispunjeni ni uvjeti za odlučivanje o istražnom zatvoru. Rastali smo se vrlo brzo i 14. siječnja ćemo nastaviti", rekao Miljević. 

Novinarima se obratio i zamjenik ravnateljice Uskoka Sven Mišković. 

"Odgođeno je ročište jer je sud zaključio da, iako je Zdravko Mamić obaviješten  putem oglasne ploče suda, nije dobio poziv na svoju adresu koju je prijavio prije tri dana u BiH te stoga nije bilo uvjeta da se održi ročište", rekao je Mišković.

Mamić preko Facebooka pozvao novinare na presicu

Mamić je u utorak na svojem Facebooku najavio konferenciju za medije.

"S obzirom na to da nemam drugih medijskih mogućnosti, ovim putem pozivam sve novinare iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te sve zainteresirane predstavnike medija na press-konferenciju koja će se održati u ponedjeljak 3. 12. u 12 sati u hotelu Villa Regina u Međugorju", napisao je Zdravko Mamić na svom profilu na Facebooku.

Mamić dodaje da će tada iznijeti "istinu o nepravomoćnoj presudi, o svim kaznenim postupcima koji se vode protiv mene, o tzv. aferi SMS i drugim relevantnim temama".

Novinarima će, kaže, biti na raspolaganju za pitanja i o drugim temama koje će ih zanimati.

Mamić se u javnosti nije pojavljivao još od objave da je pobjegao u Ujedinjene Arapske Emirate, što su njegovi odvjetnici demantirali.