Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Promijenio adresu?

Nije dobio poziv: Odluka o istražnom zatvoru za Mamića odgođena za siječanj

Mamićev odvjetnik potvrdio da je u Mamić BiH (Foto: Dnevnik.hr) - 3
Mamićev odvjetnik potvrdio da je u Mamić BiH (Foto: Dnevnik.hr) - 3 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Mamićev odvjetnik potvrdio da je u Mamić BiH (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Galerija 1/1 >>
Odvjetnik Zdravka Mamića Veljko Miljević rekao je kako nisu bili ispunjeni uvjeti da se održi ročište, kao ni da se sastane optužno vijeće. Zamjenik ravnateljice USKOK-a Mišković rekao je kako Mamiću na adresu u BiH nije primio sudski poziv.

Na osječkom Županijskom sudu u petak nije održano ročište na kojemu je sudsko vijeće trebalo ponovno odlučivati o prijedlogu USKOK-a da se bivšem čelniku NK-a Dinamo Zdravku Mamiću odredi istražni zatvor u slučaju druge optužnice za izvlačenje novca iz kluba. Riječ je o postupku u kojem se braća Zdravko i Zoran Mamić te ostali sumnjiče da su iz Dinama izvukli 144 milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Suđenje Mamićima - 1 Pitanje isplate novca Šok na suđenju Mamićima, Balaban promijenio iskaz: "Vjerojatno sam nešto pomiješao" Veljko Miljević, odvjetnik presuda osječkog suda Odvjetnik Miljević: "Zdravko Mamić će platiti 52 milijuna kuna hrvatskoj državi i narodu, to je njegova izričita želja"

Sjednica optužnog vijeća trebala se održati u petak u 10 sati, no odgođena je za 14. siječnja.

Mamićev odvjetnik Veljko Miljević rekao je da nema uvjeta da se održi ročište jer Mamiću nisu uputili sudski poziv.

"Nema pretpostavki za održavanje sjednice optužnog vijeća pa je sud odlučio da nisu ispunjeni ni uvjeti za odlučivanje o istražnom zatvoru. Rastali smo se vrlo brzo i 14. siječnja ćemo nastaviti", rekao Miljević. 

Novinarima se obratio i zamjenik ravnateljice Uskoka Sven Mišković. 

"Odgođeno je ročište jer je sud zaključio da, iako je Zdravko Mamić obaviješten  putem oglasne ploče suda, nije dobio poziv na svoju adresu koju je prijavio prije tri dana u BiH te stoga nije bilo uvjeta da se održi ročište", rekao je Mišković.

Mamić preko Facebooka pozvao novinare na presicu

Mamić je u utorak na svojem Facebooku najavio konferenciju za medije.

"S obzirom na to da nemam drugih medijskih mogućnosti, ovim putem pozivam sve novinare iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine te sve zainteresirane predstavnike medija na press-konferenciju koja će se održati u ponedjeljak 3. 12. u 12 sati u hotelu Villa Regina u Međugorju", napisao je Zdravko Mamić na svom profilu na Facebooku.

Mamić dodaje da će tada iznijeti "istinu o nepravomoćnoj presudi, o svim kaznenim postupcima koji se vode protiv mene, o tzv. aferi SMS i drugim relevantnim temama".

Novinarima će, kaže, biti na raspolaganju za pitanja i o drugim temama koje će ih zanimati.

Mamić se u javnosti nije pojavljivao još od objave da je pobjegao u Ujedinjene Arapske Emirate, što su njegovi odvjetnici demantirali.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene