Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov

Odluka je pala, više nema natrag: Kupujemo avione koji nad Izraelom lete već 25 godina - Koliko para, toliko muzike!

Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr)
Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Pregled tjedna Ivane Pezo-Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr) Pregled tjedna Ivane Pezo-Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Pregled događaja koji su obilježili tjedan za nama donosi Ivana Pezo-Moskaljov.

Odluka je pala! Hrvatska za više od 3 milijarde naših kuna kupuje F16 zrakoplove koji, ruku na srce, nad Izraelom lete više od 25 godina. Koliko para, toliko muzike, rekao bi narod. Budžet je ograničen, a tri puta skuplju švedsku ponudu - država ne može priuštiti. A koliko dugo će letjeti - ovisit će o onima koji ih održavaju i pilotima, koji ionako žive za akciju. Sad nema nazad - bila odluka dobra ili loša.

Pročitajte i ovo Pripreme za dolazak aviona Rafale u Hrvatsku - 3 Borbeni avioni FOTO Prvih šest aviona Rafale u Hrvatskoj za nekoliko tjedana: "Za mene je to bilo ispunjenje dječačkog sna" Slika nije dostupna pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov U tjednu za nama, poludjelo sve - pa i vrijeme

Odnosi Rusije i Zapada su pak kao u doba Hladnog rata! Diplomatska vatra razbuktala se nakon napada na bivšeg ruskog dvostrukog agenta i njegovu kćer u Velikoj Britaniji - za koji London krivi Moskvu.
U tjednu u kojem se Hrvatska priklonila protjerivanju njihovih diplomata, i ruska strana odgovorila je odmazdom: i oni uskraćuju gostoprimstvo! Poziv Vladimiru Putinu Predsjednica ne povlači. Na prozivke da su ona i premijer malo neusklađeni, kaže kako se Hrvatska ne vodi dvostruku vanjsku politiku te je riječ o razlikama u nijansama.

A hoće li se sve ovo odraziti i na Agrokor? Rusi su se vratili u igru i imaju važnu ulogu u koncernu, kojem je najviše novca dao upravo Sberbank. Kako bilo, rokovi za nagodbu pritišću. Agrokorov izvanredni povjerenik Fabris Peruško pohvalio se kako je sastanak s direktorima Agrokora bio „super“.

Kako i ne bi - kad je direktorima Agrokorovih perjanica uvjetovao dolazak i zaprijetio otkazom. Godišnja financijska izvješća - samo su mali dio onoga što ih čeka.

Oporba drumom - Davor Bernardić šumom. Vođa SDP- a obrušio se na IDS, GLAS, MOST, Živi zid. Ukratko - na sve! Uspio je šokirati i razjediniti oporbene redove, Prozvani negoduju. A trljati ruke zasada može samo HDZ - jer su zahtjevom za opozivom Martine Dalić oporbenjaci zabili autogol. Ne samo da su 'fulali' njezinu funkciju, već su umjesto termoelektranu - Peruću nazvali rijekom.

Što je još obilježilo tjedan za nama pogledajte u videoprilogu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene