Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Podatci Porezne uprave

Odlični turistički rezultati: "S velikim entuzijazmom i zadovoljstvom krećemo prema postsezoni"

Aktualno Galerija Turistička sezona, ilustracija - 2 Turistička sezona, ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Turistička sezona, ilustracija - 1 Turistička sezona, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Turistička sezona, ilustracija - 3 Turistička sezona, ilustracija - 3 Foto: DNEVNIK.hr Turistička sezona, ilustracija - 4 Turistička sezona, ilustracija - 4 Foto: DNEVNIK.hr +3 Turistička sezona, ilustracija - 5 Galerija 1/8 >>
Odlični rezultati u turizmu, Hrvatska je ove godine ubilježila 7 posto više dolazaka i 2 posto više noćenja u prvih osam mjeseci. Više donosi reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen.

Hrvatska bilježi sjajne rezultate u turizmu, a odlični su i financijski rezultati, prema podatcima Porezne uprave. Prvu rujansku subotu obilježile su gužve na prometnicama i u trajektnim lukama, iako su ipak nešto veće iz pravca mora prema unutrašnjosti. No, ako se ovako toplo i sunčano vrijeme nastavi, i post sezona bi mogla biti rekordna.

Pročitajte i ovo Ilustracija moraju na hitan servis Skupa greška na benzinskoj postaji: Stotine vozača utočilo pogrešno gorivo, auti im se masovno počeli kvariti

"Rezultati na području Krka su ove godine zaista jako dobri, osobito su bili iznimno dobri u predsezoni, a i tijekom ljetnog razdoblja smo ostvarili rezultati na razini prošle godine, tako da s velikim entuzijazmom i zadovoljstvom zapravo krećemo prema post sezoni", rekla je Ivana Kovačić, direktorica Turističke Zajednice Grada Krka.

Jelena Ivulić iz Jadrolinije objašnjava da "očekujemo 65 tisuća putnika ovaj vikend, 15 tisuća vozila, s time da je naglasak ipak više na povratak s otoka prema kopnu."

Nautički kamp turizam ostvaruju odlične rezultate i ove godine. Na Krku je 4 posto više gostiju u kampovima koji su i dalje puni. U jednom od njih je bio reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen koji u razgovoru s Miom Komadinom, voditeljicom kampa, otkriva koliko će još biti dobro popunjeni.

"Evo sudeći po rezervacijama koje imamo do kraja rujna, odnosno do 2. listopada kada smo i otvoreni smo totalno bukirani i puni. Da, vrijeme je ključan faktor u kamping turizmu i, koliko god nam je glavobolje zadavalo ovu sezonu, ipak nam je na kraju pružilo prekrasno vrijeme i mislim da će ova sezone završiti uz jedno prekrasno sunčano vrijeme", rekla je Mia. 

Sunce polako zalazi i gosti odlaze u šetnje, na večere u obilazak otoka Krka. S obzirom na dnevne temperature zraka i prognozu ovo bi mogla biti jedna od boljih posezona na ovom otoku.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene