Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loša ideja

Ulupali hrpu novca u turističku kampanju koja je postala prava sprdnja: Sad sve istražuje sud

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
I dalje se ne stišavaju reakcije na kampanju za promicanje talijanskog turizma u svijetu, u kojoj se koristi kompjutorizirana maskota inspirirana poznatom slikom Rođenje Venere.

Revizorski sud u Italiji optužuje vladino Ministarstvo turizma za rasipanje javnog novca sa skupom promotivnom kampanjom, koja se iznenada prestala objavljivati ​​na internetu na vrhuncu turističke sezone.

Marketinška kampanja Open to Meraviglia, koja je koštala gotovo 140.000 eura novca poreznih obveznika, transformirala je Botticellijevu Veneru u influencericu 21. stoljeća te su redovito bili objavljivani postovi na Instagramu za promicanje turizma u Italiji. 

No zadnji post objavljen je na društvenim mrežama 27. lipnja, prije više od dva mjeseca, na slici kako pozira ispred pogleda na Taorminu na Siciliji, piše Politico.

Pročitajte i ovo Konflikt oko Gorskog Karabaha - 5 Staro žarište Na pragu Europe tinja novi veliki sukob - glad hrani mržnju: ''Ljudi satima čekaju u redu za kruh i padaju u nesvijest''

Njezini računi na drugim društvenim mrežama kao što su Facebook i X (prije poznatiji kao Twitter) nestali su, izvijestili su talijanski mediji, zajedno s promotivnim videom objavljenim na YouTubeu kada je kampanja najavljena.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Depresija i shizofrenija Djevojka izbola muškarca tijekom seksa na prvom spoju: "Ja sam Salma Hayek! Ovo je osveta za dron"

Pročitajte i ovo Ilustracija Prijeti mu zatvor Duško krao po trgovini, zbrajao cijene, pazio da ne prijeđe 1000 kuna, ali ga zeznula jedna stvar

Nestanak je izazvao brojna pitanja te je pokrenuta istraga o skupom turističkom projektu.

Upitana o tome zašto više nema kampanje, ministrica turizma Daniela Santanchè, iz stranke Braća Italije premijerke Giorgie Meloni, navodno je rekla za La Repubblicu krajem kolovoza da je to namjerno napravljeno te da će se Influencerica Venus uskoro vratiti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene