Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preminula majka Saše Kopljara

Odlazak osječke glumice Gite Šerman-Kopljar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poznata osječka kazališna i filmska umjetnica Gita Šerman-Kopljar umrla je jučer u Osijeku, izvijestilo je danas osječko Hrvatsko narodno kazalište (HNK).

Gita Šerman-Kopljar (Osijek, 1930.), majka voditelja Dnevnika Nove TV Saše Kopljara, pohađala je Muzičku školu u Osijeku, a bivši intendant Lav Mirski doveo ju je u osječki HNK, kojemu je ostala vjerna cijelu karijeru. U tom je kazalištu bila solistica opere, operete i mjuzikla, ali i vrsna dramska glumica. Četiri godine bila je solistica Opere Hrvatskoga narodnog kazališta Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Pročitajte i ovo Redovi uoči Orašara - 1 VELIKA NAVALA Internetska stranica je pala, ali oni nisu: Karte za Orašara građani iz svih dijelova Hrvatske čekali satima Slika nije dostupna koncert u HNK-u Premijer Andrej Plenković u povodu Dana državnosti: Hrvatska ostvaruje svoje nacionalne zadaće

Posljednje uloge Gite Šerman-Kopljar u osječkome HNK bile su u mjuziklu Branka Mihaljevića 'Osječki karusel' i uloga Kornelije u Albinijevoj opereti 'Barun Trenk' 2000.

Gita Šerman-Kopljar bila je i dugogodišnja vokalna solistica Slavonskoga tamburaškog društva 'Pajo Kolarić', s kojim je nastupala diljem svijeta. Dobitnica je Nagrade grada Osijeka godine 1972. Kao glumica nastupila je i u nekoliko filmova, među kojima su 'Djed i baka se rastaju' te 'Duga mračna noć'.

Komemoracija za Gitu Šerman-Kopljar održat će se 28. veljače u 10 sati u Hrvatskome narodnom kazalištu u Osijeku, a pokop će biti isti dan u 12 sati na osječkome gornjogradskom groblju sv. Ane.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene