Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Ne misli više voziti''

Pročelnica iz pritvora izašla u odjeći koja je razbjesnila javnost: Odvjetnik sve objasnio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječka pročelnica za sport, koja je pijana skrivila prometnu nesreću, puštena je iz pritvora. Zatvor je napustila u odjeći koja je izazvala dosta negativnih komentara.

Vera Begić Blečić nakon nešto manje od mjesec dana puštena je iz istražnog zatvora u Puli. No, određene su joj mjere opreza.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Splitu - 7 prometna nesreća Dvije osobe ozlijeđene: Udario pješaka pa završio na krovu Gužva na zagrebačkoj obilaznici - 1 ogromna gužva FOTO Kilometarska kolona na zagrebačkoj obilaznici: "Ovo je užas, stojimo. Od Prečkog mi je trebalo čak 50 minuta"

"Ona ima mjeru opreza zabrane upravljanja motornim vozilom i suglasna je s time jer ne misli više voziti i obavezna javljanja u nadležnu policijsku postaju", kaže Milenko Škrlec, odvjetnik Vere Begić Blečić.

Po izlasku iz pulskog zatvora, prema pisanju Glasa Istre, Begić Blečić ispričala se obitelji poginulog. No, zatvor je napustila u odjeći koja je izazvala negativne komentare.

"Uzela je prvo čisto što je imala, a to je sportska majica nogometnog kluba, na kojoj piše iznad svih", pojasnio je odvjetnik Škrlec.

Podsjetimo, pod utjecajem alkohola skrivila je sudar na istarskom ipsilonu u kojemu je poginula jedna osoba. Još je uvijek djelatnica grada, no pod suspenzijom.

"Gradonačelnik se ograđuje da je zakon takav da pročelnica ima biti suspendirana, ja ću podsjetiti na nezgodu od 10. svibnja gdje je Obersnel nju oslobodio krivnje makar je vozila pod utjecajem alkohola i razbila službeni auto", ističe Hrvoje Burić iz nezavisne liste BURA.

Puštanjem na slobodu osumnjičene pročelnice, smatra prometni vještak Husinec, građanima se šalje loša poruka.

"Potencijalni počinitelji takvih kaznenih djela, koja se ponavljaju pod utjecajem alkohola su sada vidjeli da ako nešto naprave da im se neće dogoditi ništa strašno i da će malo biti u ztvoru i da će se nakon nekog kraćeg boravka u zatvoru braniti sa slobode", kaže Goran Husinec, sudski vještak za cestovni promet.

Istraga bi trebala završiti tijekom 6 mjeseci. Nakon toga, smatra odvjetnik Škrlec, moguće je podizanje optužnice. Iz grada Rijeke poručuju da do završetka istrage pročelnica ostaje suspendirana. O rezultatima istrage ovisi i sudbina njezinog radnog mjesta.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene