Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odgođena deložacija hrvatskog branitelja Antuna Zečića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski branitelj, dragovoljac i 90-postotni ratni invalid Antun Zečić danas nije, iako je najavljeno, deložiran iz stana u Križaničevoj 3, u kojemu živi više od 30 godina, a koji po vlasničkim papirima pripada HAZU.

Deložacija danas nije niti pokušana, a Zečiću koji se zaključao u stanu, potporu su molitvom krunice ispred vrata stana dali svećenici, 74-godišnja majka, prijatelji, članovi udruge "Kap dobrote" te suborci. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Privedeno 20-ak aktivista Zagreb: Živi zid spriječio deložaciju, Sinčića policija nije pustila u zgradu Slika nije dostupna HSS osnovao organizaciju 'Hrvatski sokol' - braniteljska organizacija HSS-a

Pater Antun Cvek iz župe Srca Isusova novinarima je rekao da
je nekoliko puta pokušavao o tom problemu razgovarati s predsjednikom HAZU-a, a prije desetak dana napisao mu je i pismo, ali do danas nije dobio odgovor.

Hrvatski branitelj Antun Zečić taj je stan "naslijedio" nakon smrti Zore Klas, nekadašnje članice tadašnje JAZU (HAZU), s kojom je od 1976. pa sve do njezine smrti 1991. živio u izvanbračnoj zajednici.

Zečić je rekao da u tom stanu živi više od 30 godina i da nije imao nikakvih problema sve do 1998. kada je HAZU počeo tražiti da se iseli. 

Naveo je da je s ratišta 1992. dolazio razgovarati s čelništvom HAZU-a o otkupu toga stana, te kako su mu tada govorili da će sve biti u redu jer je hrvatski branitelj.

Zečić je rekao kako bi želio da se ponovi sudski postupak.

Antun Zečić odlikovan je Redom hrvatskog križa i Spomenicom Domovinskog rata 1990.-1992. te Priznanjem s južnog bojišta od zapovjednika generala Ante Gotovine.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene