Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži da mu obnove kuću

U posljednji čas odgođena deložacija legendarnog šibenskog policajca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napeto je u utorak ujutro bilo u Šibeniku, gdje je u posljednji trenutak odgođena deložacija nagrađivanog policajca Jure Teskere iz stana u vlasništvu MUP-a. Teskera ne želi napustiti stan dok mu se do kraja ne obnovi obiteljska kuća u Kijevu kraj Knina, no država obnovu smatra završenom.

U MUP-ovu stanu na šibenskom Šubićevcu, koji koristi 26 godina, Jure Teskera s obitelji ostati više ne može.

Pročitajte i ovo Kuća, ilustracija Strog financijski plan Mladi par iz susjedstva sagradio kuću bez kredita: "Ne znam kako nam je ovo uspjelo..." Slika nije dostupna Ništa mu nije sporno Ivan Penava o stanu kojeg su dobili njegovi roditelji: "To je medijski linč. Imali su stanarsko pravo"

''Sud je utvrdio da vam je kuća obnovljena i dovršena'', rekla je Grozdana Juričev Šprljan, sudska ovršiteljica obraćajući se Teskari, a on je na to rekao da je sud donio ''nakaradnu odluku i pogodovao nekome''.

Spor je nastao jer Teskera tvrdi da mu kuća u Kijevu, oštećena u Domovinskom ratu, nikada nije dovršena do kraja pa se, kaže, nema gdje vratiti. Ali obnova ove kuće za državu je odavno završena priča.

''Otklanjanjem nedostataka po tehničkom pregledu dana 31. 12. 1996. godine, prestale su sve obveze prema navedenim korisnicima obnove i stekli uvjeti za povratak obitelji u prijeratnu obiteljsku kuću'', priopćili su iz ureda za obnovu.

Dok Teskera sebe smatra žrtvom prijevare tijekom obnove, u MUP-u se pozivaju na zakon. ''Određeno je da, ukoliko djelatnik koristi ili je koristio sam ili kao član obiteljskog domaćinstva sredstva obnove, ne može ostvariti pravo na stambeno zbrinjavanje'', priopćili su iz MUP-a.

MUP-u u korist ide i pravomoćna presuda. No bivši načelnik šibenske policijske uprave Nikola Vukošić, koji je Teskeri dao rješenje o čuvanju stana, staje na njegovu stranu.

''Nikomu nije problem sjesti u auto i otići u Kijevo. Ima neka povjerenstva, ima načina da se utvrdi'', rekao je Vukošić.

Prema tumačenjima zakona, Teskera sjedi na dvije stolice, no on tvrdi da će s obitelji završiti kao riba na suhom. Današnja deložacija iz stana odgođena je zbog pronalaženja mirnoga rješenja. U suprotnom, sud će primijeniti prisilu i zatražiti asistenciju policije.

Scena je to koju nitko ne želi. I pitanje je hoće li doista policajci morati prisilno iznijeti policajca iz policijskoga stana.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene