Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda ponovno je odbilo žalbu Državnog odvjetništva koje u posljednjih dva tjedna u dva navrata tražilo pritvaranje saborskog zastupnika Branimira Glavaša, tvrdeći da svojim javnim istupima utječe na svjedoke u istrazi.


Podsjećamo da je protiv Glavaša istraga pokrenuta zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv srpskih civila u Osijeku 1991. godine.

Vezani članci Što je uzrok pada našeg vojnog helikoptera? - 4 Tragična nesreća helikoptera Kiowa: Ministar otkrio da je jedna obitelj tužila MORH Nacionalni park Brijuni - 1 Protiv bivšeg predsjednika istarskog HDZ-a pokrenuta istraga zbog trgovanja utjecajem: Tražio da se na Brijunima zaposli dvoje ljudi

- Žalba Državnog odvjetništva odbijena je kao neosnovana te je potvrđeno rješenje istražnog suca Zdenka Posavca koje postaje pravomoćno, potvrdio je danas Hini istražni sudac Županijskog suda Ratko Ščekić.

Sudac Zdenko Posavec je prošloga tjedna odbio i drugi, ponovljeni zahtjev Državnog odvjetništva za pritvaranjem Glavaša, ocjenivši da ni novi dokazi koje je dostavilo tužiteljstvo ne upućuju na to da Glavaš utječe na svjedoke i tako ometa istragu.

Prvi zahtjev za Glavaševim pritvaranjem Državno je odvjetništvo uputilo sredinom srpnja, tereteći Glavaša da utječe na svjedoke u istrazi, ali je taj zahtjev, kao i žalba tužiteljstva na odluku suca, odbijen.