Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Odbijena i druga žalba za pritvaranje Glavaša

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda ponovno je odbilo žalbu Državnog odvjetništva koje u posljednjih dva tjedna u dva navrata tražilo pritvaranje saborskog zastupnika Branimira Glavaša, tvrdeći da svojim javnim istupima utječe na svjedoke u istrazi.

Podsjećamo da je protiv Glavaša istraga pokrenuta zbog sumnje da je počinio ratni zločin protiv srpskih civila u Osijeku 1991. godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Doljani Uhićen časnik HV-a: Tjerao vojnike da mu grade kuću, prodavao mesing od uništenog streljiva... Ilustracija Veliki misterij Priča koja ledi krv u žilama: U podrumu pronašli kostur tinejdžerice zamotan u tepih, 20 godina kasnije otkriveni strašni detalji

- Žalba Državnog odvjetništva odbijena je kao neosnovana te je potvrđeno rješenje istražnog suca Zdenka Posavca koje postaje pravomoćno, potvrdio je danas Hini istražni sudac Županijskog suda Ratko Ščekić.

Sudac Zdenko Posavec je prošloga tjedna odbio i drugi, ponovljeni zahtjev Državnog odvjetništva za pritvaranjem Glavaša, ocjenivši da ni novi dokazi koje je dostavilo tužiteljstvo ne upućuju na to da Glavaš utječe na svjedoke i tako ometa istragu.

Prvi zahtjev za Glavaševim pritvaranjem Državno je odvjetništvo uputilo sredinom srpnja, tereteći Glavaša da utječe na svjedoke u istrazi, ali je taj zahtjev, kao i žalba tužiteljstva na odluku suca, odbijen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene