Obavijesti Video Pretražite Navigacija
UPOZORENJE!

Od subote na snazi strože kazne za nepropisno parkiranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prometni redari u zadnja dva mjeseca za premještanje nepropisno parkiranih vozila izdavali opomene i upozorenja, dok od subote na snagu stupa redovna i potpuna provedba Zakona.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić upozorio je danas vozače i vozačice da od subote, 1. ožujka na snagu stupa redovno i potpuno provođenje Zakona o sigurnosti prometa na cestama, što znači i oštro kažnjavanje za nepropisno parkiranje.

Pročitajte i ovo Uvođenje reda u Splitu - 4 Otvorena sezona uriniranja Pokušavaju uvesti red među razuzdane turiste: Svima koji ne poštuju pravila prijete velike kazne Slušalice ZAKONSKE IZMJENE Pravila u prometu: Slušalice u ušima u nekim bi vas situacijama mogle skupo koštati

Bandić u priopćenju podsjeća kako su prometni redari u zadnja dva mjeseca, po njegovu naputku, za premještanje nepropisno parkiranih vozila izdavali opomene i upozorenja, dok od subote na snagu stupa redovna i potpuna provedba Zakona.

"U navedenom prijelaznom razdoblju mjerama izricanja opomena i upozorenja zbog učinjenog prekršaja, nastojali smo utjecati na svijest i savjest građana kako bi se prometnih propisa pridržavali zbog nas samih i sigurnosti svih sudionika u prometu. Vjerujem da smo i ovime, barem malo, doprinijeli tomu cilju", ističe gradonačelnik.

Bandić najavio: Evo što će pojeftiniti

Apelira na sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise i uvažavaju jedni druge, bez obzira jesu li u ulozi vozača ili pješaka.

"Jedino na takav način naš grad i nadalje može biti pozitivan primjer po mobilnosti, uređenosti i sigurnosti za sve nas. Cilj nije kažnjavanje niti punjenje proračuna, nego uvođenje reda u promet u mirovanju. U konačnici bili bismo najsretniji kada uopće ne bismo trebali koristiti nepopularne paukove, nego ih prodali ili darovali tamo gdje su potrebni", zaključuje Bandić. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene