Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ništa od NATO-vih standarda

Od požara ne mogu zaštiti vojarnu, kako će državu?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok premijerka Kosor obilazi vojnikinje, skandali u MORH-u izbijaju poput gljiva poslije kiše.

Najnoviji ponovno u prvi plan stavlja zračnu bazu Zemunik. Pukom srećom izbjegnuta je tragedija nakon što je požar koji na tom području jučer gorio već treći dan i ušao u krug vojarne.

Pročitajte i ovo Droga, ilustracija DOZNAJE DNEVNIK NOVE TV Ponovo droga u vojsci: Pozitivna devetorica, testirani i izvan radnog mjesta Slika nije dostupna U vojarni Zemunik poginuo djelatnik MORH-a

Vatra je nasreću zaustavljena nekoliko stotina metara od piste. Sam zračni promet nije bio ugrožen, ali su u opasnosti bili hangari u koje se pohranjuju letjelice. Zašto? Zato što su za razliku od same piste koja je poprilično uredna oni gotovo potpuno zarasli u travu i korov. Iz MORH-a jučer nisu htjeli davati izjave, niti su dopustili ulazak u krug vojarne, ali je i sa same ceste koja odvaja vojnu od civilne luke jasno vidljivo kolika je opasnost. Mnogi umirovljeni djelatnici MORH-a s kojima smo razgovarali kažu da je takvo ponašanje odgovornih nečuveno, ali da to nije jedini problem unutar ograda vojarne i da ondje mnogo toga posljednjih godina ne štima. Jednostavnije rečeno, čini se da je ova vojarna u potpunom rasulu.

Kanaderi i vatrogasci tri su se dana borili s požarom koji je prijetio vojnoj bazi na Zemuniku. Iako su ga dvaput uspjeli lokalizirati jučer je maestral ponovno raspirio plamen. Vatrogasna postrojba civilnog aerodroma na Zemuniku neprestano je uz rubne dijelove požara. Dalje ne mogu zbog minski sumnjivog terena. 'Kanaderi su sad nadlijetali područje, još su gasili ove rubne dijelove, tako da dečki dežuraju moji sa strane i vojni vatrogasci i dečki iz javne vatrogasne, tako da je sve pod kontrolom', rekao je Marko Diklić, voditelj vatrogasne postrojbe Zračne luke Zemunik.

Vatrena stihija zaustavljena na vrijeme

Vatrena stihija nošena jakom burom prvo je zaprijetila naselju Crno. Zahvaljujući nadljudskim naporima vatrogasaca i 70-ak mještana zaustavljena je tik do prvih kuća. 'Iskreno govoreći bilo je pakleno, znači, plameni jezici su stvarno prijetili da prožderu sve oko sebe', ispričala nam je Anita Grgurević, predsjednica mjesnog odbora Crno. Tad je vatra zaprijetila i vojsci,a plamen je ušao u krug baze. Da nije na vrijeme zaustavljen vrlo brzo došao bi i do hangara zaraslih u korov i travu. No vojna stega i NATO-vi standardi u zračnoj bazi na Zemuniku, čini se, ne provode se baš striktno.

Čini se da sve češće izvještavamo o čudnim događajima unutar ograda ove vojne baze. Krajem prošle godine u krug vojarne neopaženo se ušetalo 6 lovaca, a početkom svibnja ove godine dogodila se bizarna krađa 4 radio komunikacijska uređaja. Krivac za nestanak 7 tisuća litara avionskog goriva do danas nije pronađen kao ni za sedam pištolja koji su nestali iz zaključane oružarnice. Taj slučaj je riješen tako da su trojica visokih časnika poslana u mirovinu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene