Obavijesti Video Pretražite Navigacija
i dalje promjenjivo

Jesensko proljeće: Vrijeme se smiruje, ali do pravog sunca i topline još ćemo se načekati

Hladno vrijeme u Zagrebu (Marko Lukunic/PIXSELL)
Hladno vrijeme u Zagrebu (Marko Lukunic/PIXSELL)
Aktualno Galerija +0 Hladno vrijeme u Zagrebu (Marko Lukunic/PIXSELL) Galerija 1/1 >>
Toplije i nešto povoljnije vrijeme od jučerašnjeg očekuje nas danas. Bit će nešto sunca, promjenjive naoblake, a uglavnom u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu povremeno i malo kiše ili ponekog pljuska. Za petak se ne očekuju nikakve oborine, moglo bi i prevladavati sunčano.

Općenito u drugoj polovici tjedna manja je mogućnost za sporadične pljuskove. Ipak, jedino će petak vrlo vjerojatno biti u potpunosti bez kiše.

Pročitajte i ovo Ilustracija Vremenska prognoza Kakvo nas vrijeme očekuje na prvi dan proljeća? Detalje ima meteorolog Dnevnika Nove TV Darijo Brzoja Darijo Brzoja o razlozima zbog kojih lišće mijenja boju (Foto: Dnevnik.hr) - 4 Diljem Hrvatske razvedravanje Kakvo nas vrijeme očekuje za vikend? Prognoza obećava dobre vijesti za one koji baš nisu ljubitelji jutarnje magle

Jutro će biti uglavnom djelomice sunčano, no uz promjenjivu naoblaku. Na zapadu, u gorju, moglo bi biti malo kiše, isto i na sjevernom Jadranu. Puhat će jugozapadnjak, na Jadranu južni vjetar i jugo. S druge strane, jutro će biti malo toplije nego jučer, a i dan kasnije. Minimalna temperatura očekuje se između 10 i 15 stupnjeva.

U središnjoj Hrvatskoj najviša dnevna temperatura porast će do 23 stupnja. Bit će toplo, iako uz povremeno povećanu nablaku poslijepodne može biti pokojeg pljuska.

Isto se očekuju i u Slavoniji i Baranji. Na istoku će također sutra biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku te tu i tamo i mogućnost za malo kiše ili lokalni pljusak. Temperatura će biti između 22 i 24 stupnja.

Gorski krajevi, pa i sjeverni Jadran očekuju malo promjenjvije vrijeme, oblačnije i također nestabilno, pa će i ovdje povremeno biti mogućnosti za kišu ili pljusak. Puhat će jugozapadnjak, na moru i južni vjetar, a temperatura će biti većinom od 16 do 19 stupnjeva.

Najviše suha vremena i najmanje šanse za kišu danas ima u Dalmaciji. Većinom će biti djelomice sunčano, a uglavnom sjevernije u regiji te u zaleđu nešto nestabilnije. Puhat će uglavnom umjereno jugo, a temperatura će biti oko 20, do 22 stupnja.

Prema vikendu će vrijeme biti stabilnije, ali ne i posve stabilno. Tako u petak očekujemo najviše sunčana vremena i kiša će vjerojatno u potpunosti izostati, dok bi u četvrtak još moglo biti pokojeg pljuska, osobito u gorju. I u subotu će vrijeme biti povoljnije nego danas, no tad će nam već ponovno početi pritjecati nestabilan i vlažan zrak s jugozapada pa ipak ne isključujemo mogućnost za poneki pljusak. Bit će toplije, temperatura će napokon doseći prosjek za drugu polovicu svibnja.

Za Jadran možemo reći kako će u nastavku tjedna uglavnom biti djelomice sunčano, ali ne posve stabilno. Najviše sunčana vremena i ovdje bit će u petak. Puhat će sjeverozapadnjak i bit će razmjerno toplo, uz temperaturu malo iznad 20 stupnjeva, oko 22, što su zapravo, uobičajene vrijednosti za ovo doba godine. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene