Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Europska konvencija o kontroli duhana

Od 2012. opet potpuna zabrana pušenja u kafićima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kao jedna od zemalja potpisnica konvencije o kontroli duhana, godine 2012. Hrvatska će zatvoriti sve tzv. prostore za pušače.

Nakon pet mjeseci koliko je trajala potpuna zabrana pušenja u zatvorenim objektima, cigareta se vraćaju u kafiće čim  izmijenjeni i dopunjeni Zakon potpiše predsjednik Mesić i objavi ga u Narodnim novinama, piše Večernji list.  Tako vlasnici koji svoje kafiće namjeravaju proglasiti pušačkim moraju se strpjeti još 10 do 15 dana, a svi koji su brzopleto na stolove već iznijeli pepeljare, mogli bi to skupo platiti.

Pročitajte i ovo Rutilus pigus Ribari bijesni Došao u kulinarski program pa ispekao zabranjenu ribu: "Nisam znao, vjerovao sam prijatelju..." Avioni F-35 Tužba protiv Vlade Nizozemski sud zabranio prodaju Izraelu dijelova za jedan od najnaprednijih borbenih aviona

>> Pušenje u kafićima već od početka listopada

Pušenje u ugostiteljskim objektima bit će dozvoljeno šest mjeseci, a u tom prijelaznom razdoblju vlasnici kafića morat će prilagoditi svoj objekt ovim zakonskim uvjetima o ventilaciji prostora ako žele ugostiti i klijente s cigaretom. Ministar Milinović apelira na ugostitelje da svoje kafiće proglase nepušačkim, a da ovisnicima o nikotinu osiguraju plinske grijalice na terasama. Ministar se nada kako će se tek manji dio ugostitelja upustiti u investiciju od pet do deset tisuća eura koliko stoji ventilacije u pušački prostorima.  Milinović se osvrnuo na Europsku konvenciju o kontroli duhana prema kojoj sve zemlje potpisnice, među kojima je i Hrvatska, do 2012. godine moraju zatvoriti sve prostore za pušače. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene