Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kao jedna od zemalja potpisnica konvencije o kontroli duhana, godine 2012. Hrvatska će zatvoriti sve tzv. prostore za pušače.


Nakon pet mjeseci koliko je trajala potpuna zabrana pušenja u zatvorenim objektima, cigareta se vraćaju u kafiće čim  izmijenjeni i dopunjeni Zakon potpiše predsjednik Mesić i objavi ga u Narodnim novinama, piše Večernji list.  Tako vlasnici koji svoje kafiće namjeravaju proglasiti pušačkim moraju se strpjeti još 10 do 15 dana, a svi koji su brzopleto na stolove već iznijeli pepeljare, mogli bi to skupo platiti.

Vezani članci Portugal, ilustracija Jedna od turistima najpoželjnijih europskih zemalja donijela je važnu odluku, ali njome Hrvati koji je žele posjetiti neće biti nimalo zadovoljni Trgovački centar, ilustracija Zbog neradne nedjelje poslodavci već počeli prijetiti otkazom: ''Ako imate smanjeni prihod počnete rezati troškove''

>> Pušenje u kafićima već od početka listopada

Pušenje u ugostiteljskim objektima bit će dozvoljeno šest mjeseci, a u tom prijelaznom razdoblju vlasnici kafića morat će prilagoditi svoj objekt ovim zakonskim uvjetima o ventilaciji prostora ako žele ugostiti i klijente s cigaretom. Ministar Milinović apelira na ugostitelje da svoje kafiće proglase nepušačkim, a da ovisnicima o nikotinu osiguraju plinske grijalice na terasama. Ministar se nada kako će se tek manji dio ugostitelja upustiti u investiciju od pet do deset tisuća eura koliko stoji ventilacije u pušački prostorima.  Milinović se osvrnuo na Europsku konvenciju o kontroli duhana prema kojoj sve zemlje potpisnice, među kojima je i Hrvatska, do 2012. godine moraju zatvoriti sve prostore za pušače.