Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Sabor izmijenio zakon

Pušenje u kafićima već od početka listopada

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sabor je danas, nakon manje od pet mjeseci primjene, izmijenio Zakon o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda.

Time će se, među ostalim, vlasnicima kafića manjih od 50 četvornih metara omogućiti da sami izaberu hoće li se u njihovim lokalima smjeti pušiti, uz određene tehničke preduvjete.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik i suradnici Reakcije na Schmidtovu odluku Predstava za javnost ili razlog za brigu? Parlament Republike Srpske usvojio nacrt zakona koji bi im davao znatno veće slobode Europska iskaznica za osobe s invaliditetom Šok za mnoge ''Dobili smo iskaznicu za osobe s invaliditetom, a dijete je zdravo'': Provjerili smo o čemu se radi

Po izmijenjenom zakonu, u većim kafićima i restoranima moći će se odrediti prostor za pušenje, koji ne smije biti manji od 10 četvornih metara, ali ni veći od 20 posto površine za posluživanje. U pušačkim djelovima kafića i restorana neće se smjeti posluživati hrana ni piće. Zakon i dalje zabranjuje pušenje u zdravstvenim ustanovama i 20 metara u krugu od ulaza u takve ustanove, a omogućeno je pušenje psihijatrijskim bolesnicima na rehabilitaciji izvan psihijatrijskih bolnica.

>> 'Ista pravila za pušenje u velikim kafićima i restoranima'

Za predložene izmjene glasovalo je 73, protiv je bilo 12, a suzdržano 5 zastupnika. Zakon će na snagu stupiti osam dana od objave u Narodnim novinama, vjerojatno početkom listopada. (Hina) 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene