Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Opet se podigla bura oko Pelješkog mosta. No ovaj put nije riječ o polemici treba li ga graditi ili ne, već o tajanstvenom nizozemskom fondu koji je za pet milijuna kvadrata kamenja i drača u blizini mosta, platio 40 milijuna eura.


Uz kupnju tih golemih parcela na Pelješcu vezuju se različite kuloarske priče, pa i one o utjecaju određenih političkih lobija u Sloveniji i Hrvatskoj. Takve glasine došle su i do predsjednika Mesića. Nada se kako će cijeli slučaj preispitati policija i porezna služba kako bi se utvrdilo ima li nezakonitosti.

Vezani članci Nikola Grmoja (Dnevnik.hr) Grmoja: "Slijedi rekonstrukcija Mosta, shvatili smo poruku" Slika nije dostupna 'Oko kupnje lokacija na Pelješcu nije upletena hrvatska niti slovenska politika'

'Malo je čudno da tamo gdje se ide graditi jedna građevina, u konkretnom slučaju most, u koji društvo ulaže ogromna sredstva, zemljište u blizini prodaje se kao da je riječ o poljoprivrednim parcelama. Očito da nitko tamo ne misli uzgajati šećernu trsku', smatra predsjednik.