Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Opet se podigla bura oko Pelješkog mosta. No ovaj put nije riječ o polemici treba li ga graditi ili ne, već o tajanstvenom nizozemskom fondu koji je za pet milijuna kvadrata kamenja i drača u blizini mosta, platio 40 milijuna eura.


Uz kupnju tih golemih parcela na Pelješcu vezuju se različite kuloarske priče, pa i one o utjecaju određenih političkih lobija u Sloveniji i Hrvatskoj. Takve glasine došle su i do predsjednika Mesića. Nada se kako će cijeli slučaj preispitati policija i porezna služba kako bi se utvrdilo ima li nezakonitosti.

Vezani članci Norveški most, ilustracija Tijekom pandemije blizanci se druže na mostu koji dijeli dvije države: ''Ja moram ostati metar na svojoj strani, a on metar na svojoj'' Slika nije dostupna 'Oko kupnje lokacija na Pelješcu nije upletena hrvatska niti slovenska politika'

'Malo je čudno da tamo gdje se ide graditi jedna građevina, u konkretnom slučaju most, u koji društvo ulaže ogromna sredstva, zemljište u blizini prodaje se kao da je riječ o poljoprivrednim parcelama. Očito da nitko tamo ne misli uzgajati šećernu trsku', smatra predsjednik.