Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Opet se podigla bura oko Pelješkog mosta. No ovaj put nije riječ o polemici treba li ga graditi ili ne, već o tajanstvenom nizozemskom fondu koji je za pet milijuna kvadrata kamenja i drača u blizini mosta, platio 40 milijuna eura.


Uz kupnju tih golemih parcela na Pelješcu vezuju se različite kuloarske priče, pa i one o utjecaju određenih političkih lobija u Sloveniji i Hrvatskoj. Takve glasine došle su i do predsjednika Mesića. Nada se kako će cijeli slučaj preispitati policija i porezna služba kako bi se utvrdilo ima li nezakonitosti.

Vezani članci Miro Bulj Novi gradonačelnik Sinja Bulj otkrio što će sa mandatom u Saboru i najavio: "Političari s viših razina napokon će morati građanima reći kad će se početi graditi ono što su obećali" Slika nije dostupna Mesić umjesto Pelješkog mosta predlaže tunel

'Malo je čudno da tamo gdje se ide graditi jedna građevina, u konkretnom slučaju most, u koji društvo ulaže ogromna sredstva, zemljište u blizini prodaje se kao da je riječ o poljoprivrednim parcelama. Očito da nitko tamo ne misli uzgajati šećernu trsku', smatra predsjednik.