Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Milanka Opačić, čije izbacivanje iz SDP-a predlaže predsjedništvo zagrebačkog ogranka, kaže da ju nakon 27 godina u SDP-u funkcije ne zanimaju, nego samo stranka.


Milanka Opačić i Mirando Mrsić, čije izbacivanje iz SDP-a predlaže predsjedništvo zagrebačkog SDP-a, takvu odluku još nisu vidjeli. 

Vezani članci Siniša Hajdaš Dončić Siniša Hajdaš Dončić završio u bolnici, pozlilo mu tijekom sjednice Glavnog odbora SDP-a Slika nije dostupna Opačić za Dnevnik Nove TV: "Prihvaćam odluku stranke i stojim iza svega što sam rekla"

"Ako je netko mislio da se tučem za funkcije, onda ću reći da me nakon 27 godina u SDP-u ne zanima niti jedna funkcija, nego samo SDP. Ako će stranci biti bolje, neka me izbace", rekla nam je Opačić. 

Mirando Mrsić također službenu odluku nije vidio, već zna samo ono što pišu mediji. Stoga ju je odbio komentirati dok ne vidi što će odlučiti Predsjedništvo SDP-a koje se sastaje danas u 17 sati. 

U ponedjeljak se sastao i zagrebački Gradski odbor SDP-a na kojem, doznajemo, nije bilo riječi o izbacivanju članova koji posljednjih dana glasno kritiziraju predsjednika stranke Davora Bernardića

Još se ne može sa sigurnošću reći kako će se izjasniti Predsjedništvo koje broji 17 članova i u kojem, među ostalima, sjedi i Peđa Grbin, za kojeg se također nagađalo da bi mogao biti izbačen iz stranke

Zagorski SDP-ovci bi najprije glasovanje o Bernardiću

Krapinsko-zagorski SDP, na čijem je čelu Siniša Hajdaš Dončić, je sa svoje sjednice u ponedjeljak uputio prijedlog da Glavni odbor SDP-a tajnim glasovanjem odluči o dopuni dnevnog reda SDP-ove konvencije točkom o povjerenju predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću

Najoštrije su osudili "neprimjerene istupe u javnosti članova SDP-a koji nanose štetu ugledu SDP-a i stvaraju destrukciju", dodajući kako se zalažu da se interni problemi rješavaju isključivo na stranačkim tijelima. 

Predsjedništvu su uputili prijedlog "da svu odgovornost za nanošenje štete ugledu stranke, a koja postoji, te pokretanje odgovarajućeg disciplinskog postupka utvrdi nakon rasprave na Glavnom odboru o prijedlogu uvrštenja statutarne točke 'povjerenja predsjedniku stranke' na izvještano-tematskoj konvenciji".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju