Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oko 3.000 turista

VIDEO 3 kruzera uplovila u dubrovačku luku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Dubrovniku je otvorena sezona kruzera.

Tri kruzera danas su, prema podacima Lučke uprave Dubrovnik, dovezla oko 3 tisuće gostiju, a Dubrovnik samo u travnju očekuje više od 30 tisuća gostiju s kruzera.

Pročitajte i ovo Letovi - 2 Problem za cjelogodišnji turizam Ima turista, ali nema letova: "Ako već nemamo infrastrukturu za vlakove, onda bismo morali imati avionske linije" Ograničavanje broja kruzera (Foto: Dnevnik.hr) DUBROVAČKE VLASTI NAJAVLJUJU Turistički dragulj iduće sezone povlači važan potez: "Moramo funkcionirati u neprirodnoj situaciji"

VIDEO Ovaj kruzer je Noina arka 21. stoljeća

 

'Uplovljavanje u luku bilo je predivno, a grad je kao filmski set. Uživali smo šetajući zidinama, cijeli grad je predivan, atmosfera je prijateljska, deifinitivno bismo se željeli vratiti', rekao je jedan turist.

Iz turističke zajednice grada Dubrovnika kažu kako tijekom uskrsnih blagdana u Dubrovniku boravi oko 6 tisuća gostiju.

Ove godine u Dubrovniku se očekuje više od 870.000 gostiju s kruzera te 597 ticanja brodova. Kako su istaknuli u svom priopćenju, ovaj rezultat je utoliko bolji uzevši u obzir kako je Uskrs ove godine dva tjedna ranije nego lani, a broj gostiju je svega nekoliko stotina manji, poručili su iz TZ grada Dubrovnika.

Najviše posjetitelja u tom gradu je iz Ujedinjenog Kraljevstva, a proslava židovskog blagdana Pesaha, koja se poklopila s proslavom Uskrsa, doprinijela je povećanju broja posjetitelja iz Izraela, pišu iz TZ-a.

Od početka godine u Dubrovniku je tako najviše gostiju boravilo iz Ujedinjenog Kraljevstva, a ostvarili su dosad 2464 dolazaka ili 17 posto više nego prošle godine u tom razdoblju, te 8685 noćenja ili 25 posto više. Slijede gosti s njemačkog tržišta koje je od prošle godine u stalnom usponu, a kojih je u Dubrovniku boravilo 1956 ili 48 posto više, s ostvarenjem od 6662 noćenja, odnosno 37 posto više nego istom razdoblju 2014. godine. Na trećem mjestu su gosti iz Izraela, potom Španjolci, gosti iz SAD-a, Finci, Francuzi i gosti iz Južne Koreje.

Inače, prema procjenama Hrvatske turističke zajednice za vrijeme uskrsnih blagdana na Jadranu se odmara 70 tisuća gostiju.

Uplovljavanjem brodova "Oceana" i "Viking star" u dubrovačku luku Gruž, u Dubrovniku je u ponedjeljak otvorena ovogodišnja sezona brodova na kružnim putovanjima.

Brodovi tvrtke P&O Cruises i Viking Ocean u taj grad su na Uskrsni ponedjeljak doveli 2720 gostiju, a prema podacima Lučke uprave Dubrovnik u travnju će u Dubrovniku na brodovima na kružnim putovanjima doći nešto više od 43 tisuće gostiju na ukupno 26 takvih brodova.

 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene