Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traže se kupci

Ovo su državne tvrtke koje idu na prodaju 2014. godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čak 42 tvrtke će se naći na tržištu, a njihova ukupna vrijednost je 550,7 milijuna kuna.

Nakon Croatia Osiguranja za čiju je prodaju Vlada prihvatila ponudu Adris Grupe, te najavljeno davanje autocesta u koncesiju i prodaju Croatia Airlinesa i Hrvatske poštanske banke, u 2014. godini još će državnih tvrtki ići na prodaju.

Pročitajte i ovo Fortenova grupa Belje, Pik, Vupik i drugi Fortenova ispituje interes za prodaju važnog poslovnog područja: Bitno im je očuvati zaposlenost i tradiciju Ilustracija Jačanje sigurnosti Amerika odobrila prodaju još osam helikoptera Black Hawk Hrvatskoj

Čak 42 tvrtke će se naći na tržištu, a njihova ukupna vrijednost je 550,7 milijuna kuna.

Najveća je cijena istaknuta za poljoprivrednu tvrtku Vinka iz Vinkovaca, koja se prodaje za 84 milijuna kuna, a za istu cijenu prodaju se i Hoteli Makarska.

Hoteli Imperial s Raba na prodaji su za 70 milijuna kuna, a za deset milijuna manje na prodaji je još jedna hotelska kuća, Hoteli Plat u Mlini.

Atlantska plovidba iz Dubrovnika traži kupca koji će biti spreman platiti 46,7 milijuna kuna ali u 2015. godini, dok su dubrovački Hoteli Maestral procijenjeni na 43 milijuna kuna.

Uljanik iz Pule i Luka Ploče prodaju se za nešto više od 36 milijuna kuna, a za 15, odnosno 14,6 milijuna kuna prodaju se Adriadiesel iz Karlovca i Meiso iz Goričana.

Sve ostale tvrtke imaju cijenu ispod deset milijuna kuna, a među njima su RIZ odašiljači, Lički krovovi, zagrebački hotel Palace, marina na Murteru i ostale.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene