Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Predsjednik Uprave T-HT-a Ivica Mudrinić uručio je danas 2.557.945 kuna prikupljenih pozivima građana na humanitarni broj 060 9009 tajniku Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije Jordanu Žaji. Donacije je za pomoć obiteljima vatrogasaca stradalih na Kornatu.


Novac je prikupljen u mjesec dana, od 3. rujna do 3. listopada. Cijena poziva bila je 6,10 kuna, a zabilježeno je više od 511.000 poziva, rečeno je na konferenciji za novinare.

Vezani članci Slika nije dostupna Sindikat i udruga profesionalnih vatrogasaca traže objavu rezultata istrage na Kornatu Slika nije dostupna Slavici produljen pritvor, pilot svjedočio tri sata

Ukupno je prikupljen 3,1 milijun kuna pa će, budući da su se PDV-a odrekli i Vlada i T-HT zajedno s ostalim operaterima, ostatak sredstava Vlada naknadno uplatiti na račun šibenske Vatrogasne zajednice.

Uspjehu akcije pridonijeli su i utakmica koju su organizirale Humane zvijezde Splita te koncert "Hrabri ljudi", tijekom kojih je novac također prikupljan putem humanitarnog telefona.

"Građani su cijelo vrijeme od kornatske tragedije iskazivali visoku humanost i sućut te su i svojim donacijama pokazali da su s obiteljima stradalih vatrogasaca", rekao je tajnik šibensko-kninske Vatrogasne zajednice Jordan Žaja zahvalivši se svima koji su organizirali prikupljanje novca.

Na vrijednoj donaciji obiteljima stradalih vatrogasaca građanima su se zahvalili šibensko-kninski župan Gordan Pauk i predsjednik Uprave T-HT-a Ivica Mudrinić.

Nazvavši poginule vatrogasce braniteljima u miru, Pauk je rekao da će Županija nastaviti pomagati njihovim obiteljima putem zaklade koju će uskoro osnovati.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju