Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obitelj protiv Gradske uprave

Obitelj odbija sa spomenika obrisati 'ustaški sine'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zadarska Gradska uprava naći će se na sastanku s obitelji poginulog Rajka Loze Imoćanina koja mu je podigla spomen-ploču s natpisom 'Rajko Lozo hrvatski viteze, ustaški sine!'

Iz zadarske Gradske uprave su na sastanak danas pozvali obitelj poginulog Rajka Loze Imoćanina koji je 5. listopada 1991. godine poginuo ispred zgrade Ureda državne uprave, a kojem je obitelj 1996. godine podigla spomen ploču s natpisom 'Rajko Lozo hrvatski viteze, ustaški sine!'- prenosi Vecernji.hr.

Pročitajte i ovo Sandra Benčić najavili reforme gradske uprave Benčić o direktorima javnih poduzeća u Zagrebu: "Oni koji su do sada upravljali trebali bi imati minimum pristojnosti i ponuditi mandate" Neboder za stanovanje Hrvatskog vojnog veleučilišta u Zagrebu - 1 Još nije useljena Ministarstvo na sudu zbog maskirnog nebodera na vojnom učilištu: ''Investitor potražuje jedan dio radova koji nisu bili realizirani''

Gradskoj upravi postavljeno je pitanje zbog čega se u centru grada veliča ustaštvo. Iz tog su razloga na sastanak pozvali obitelj Rajka Loze kako bi se na spomen-ploči  uklonila riječ ustaša.  Grad će financirati u dogovoru s obitelji izradu nove spomen-ploče, no obitelj  ne pristaje na izmjenu sadržaja.

'Ploča će ostati na istom mjestu gdje je moj brat poginuo i nema šanse da se miče natpis ustaša. Moji su bili ustaše i ako nekom nije jasno što je ustaštvo i borba za hrvatsku državu, onda ne zna što je hrvatska povijest. Veliča se petokraka, a želi se maknuti natpis s mjesta gdje se pisala hrvatska povijest. Hrvatska se stvarala i prije 90-te i poslije 90-te ' - ističe Agneza Mešin.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene