Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spreman odgovarati na sudu

Obersnel: Prijava je zloporaba položaja nekog u policiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel rekao je na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinstvo, sazvanoj nakon policijskog priopćenja o kaznenim prijavama protiv njega i još dvoje čelnika Gradske uprave te člana uprave riječke tvrtke 'Tržnice', da nije zloupotrijebio položaj i ovlasti da bi bilo kome, a ponajmanje riječkim 'Tržnicama' priskrbio bilo kakvu imovinsku korist.

Istaknuo je da je, bude li potrebno, to spreman dokazati i na sudu. 'Ako sam kazneno odgovoran što sam poštovao sudsku nagodbu i ugovor koji su 1999. potpisali moj prethodnik gradonačelnik Slavko Linić i tadašnji direktor 'Tržnica' Ivan Franolić, spreman sam za to i odgovarati', rekao je Obersnel. Istaknuo je da je predmet te sudske nagodbe bilo stjecanje vlasništva grada Rijeke nad objektima 'Tržnica' unutar zaštićene urbanističke cjeline koji imaju materijalnu i povijesno-kulturnu vrijednost. 'Dovođenjem u pitanje te nagodbe grad Rijeka bi izgubio vlasništvo nad tim objektima', dodao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rijeka oštećena za 80 milijuna Obersnelovo izvješće o slučaju 'Tržnica' prihvatilo Gradsko vijeće Slika nije dostupna Malverzacije u 'Tržnicama' Kaznena prijava gradonačelniku Rijeke Obersnelu

>> Kaznena prijava gradonačelniku Rijeke Obersnelu

Obersnel je naglasio da su ti objekti postali vlasništvo privatne tvrtke 'Tržnice' u procesu privatizacije 90-ih godina. 'Tada su tu privatizaciju promatrali i danas aktivni mnogi policijski službenici i ljudi iz državnog odvjetništva šuteći i ništa ne poduzimajući da se spriječi otimačina građana Rijeke', izjavio je, dodajući kako od državnog odvjetništva očekuje da se što prije očituje o toj kaznenoj prijavi. 'Zanimljivo da se državno odvjetništvo tom kaznenom prijavom bavilo od 2005. godine, a sada je iznenada nastao stampedo u posljednjih dvadesetak dana da se dovrši u što kraćem roku. Očito se ostvaruje ono što je iznio moj zamjenik Željko Jovanović da je iz policijskog vrha dan nalog da se hitno u Rijeci mora nešto naći i podići kaznena prijava protiv nekoga', ustvrdio je riječki gradonačelnik.

Upozorio je i da je on treći član Predsjedništva SDP-a protiv kojega je u proteklih mjesec dana podnesena kaznena prijava. 'Možda i to o nečemu govori', rekao je i dodao: 'Neću dopustiti blaćenje ugleda grada, suradnika i mene. Neću dopustiti da Rijeka bude dio igrokaza o korumpiranosti svih i svakoga jer nismo svi isti, nikada nismo bili, niti ćemo biti.' Vojko Obersnel je rekao kako o toj kaznenoj prijavi zna samo iz policijskog priopćenja jer 'o njoj iz policije nije obaviješten', a budući da nema detaljnijih spoznaja o sadržaju prijave, nije želio odgovarati na novinarska pitanja niti je želio reći bilo što o imenima ostalih kazneno prijavljenih.

Ocijenio je tu kaznenu prijavu teškom zloporabom ovlasti nekoga iz policije te dodao: 'Žao mi je što nije podnesena u doba karnevala, kada je u Rijeci bio i ravnatelj policije, jer bi u tom ozračju bila mnogo primjerenija.' Vojko Obernsel, 54-godišnja Riječanka i 64-godišnji Riječanin, oboje iz Gradske uprave, te 52-godišnjak iz Kostrene, član uprave 'Tržnica' iz Kostrene, kazneno su prijavljeni zbog sumnje u zloporabu položaja i ovlasti te sklapanje štetnog ugovora, čime je grad oštećen za 80,8 milijuna kuna. Policija nije objavila inicijale prijavljenih, nego samo njihova godišta. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene