Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Malverzacije u 'Tržnicama'

Kaznena prijava gradonačelniku Rijeke Obersnelu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijska uprava Primorsko-goranska kazneno je prijavila troje čelnika riječke gradske uprave i člana uprave tvrtke Tržnice Rijeka zbog sumnji da su počinili kažnjiva djela nezakonitog upravljanja i nadzora nad poslovanjem Grada, čime je Grad oštećen za najmanje 80,8 milijuna kuna, a 'Tržnice' pribavile protupravnu imovinsku korist.

Neslužbeno nam je potvrđeno da je među njima i gradonačelnik Rijeke, Vojko Obersnel. Zbog sumnje u zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju te sklapanja štetnog ugovora prijavljeni su čelnici jedinice lokalne samouprave 53-godišnji Riječanin, 54-godišnja Riječanka i 64-godišnji Riječanin, te 52-godišnjak iz Kostrene, član uprave 'Tržnica', kaže se u priopćenju u kojem se ne navode inicijali osumnjičenih niti funkcije osumnjičenih gradskih dužnosnika, stoji u priopćenju policije.

Pročitajte i ovo Vatrogasci se bore s velikim požarom u Kineskom tržnom centru u Beogradu - 5 Stavljen pod kontrolu VIDEO/FOTO Lokaliziran velik požar u Beogradu: Objavljene snimke iz zraka, stručnjakinja upozorila na zagađenje zraka Cijene na Dolcu - 1 Nova godina na tržnici Zagrepčani jednoglasni: "U odnosu na prošlu godinu, sve je puno skuplje"

Policija je provela kriminalističko istraživanje po zahtjevu Županijskog državnog odvjetništva iz Rijeke, s kojim je i surađivala tijekom istrage. Utvrđene su osnovane sumnje da su troje čelnika grada 'Tržnica' u vremenskom razdoblju od 2000. godine do danas počinili više kažnjivih djela kojima je jedinica lokalne samouprave u korist 'Tržnica' oštećena za procijenjenih najmanje 80,8 milijuna kuna. U kaznenoj prijavi se sumnjiče predstavnici Grada Rijeke da su omogućili 'Tržnicama' da stalno obavljaju komunalnu djelatnost u Rijeci na nekretninama kojima upravlja Grad Rijeka. Te nekretnine, navodi policija, 'Tržnicama' su dodijeljene na upravljanje bez prethodno provedenog natječajnog postupka za dodjelu koncesije.

Grad nije obračunavao prihode

Grad Rijeka je u jednom slučaju temeljem zaključenog ugovora s 'Tržnicama' investirao proračunska sredstva grada u komunalno uređenje i opremanje nekretnine u vlasništvu 'Tržnica' za djelovanje tržnice na malo, a to je obavio izvan opsega važećeg koncesijskog ugovora s gradom. 'Tržnice' su time ostvarivale značajne prihode na koje Grad Rijeka nije obračunavao, zaduživao i naplaćivao nikakvu naknadu, izvijestila je policija. Počinjena kažnjiva djela, sumnjiči policija, odnose se i na propuštanje obračuna, odnosno znatno umanjenje osnove, duga i naplate komunalne i spomeničke rente od 'Tržnica'. (T.Š./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene