Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Američki predsjednik Barack Obama je službeno objavio da će predsjedničko izaslanstvo SAD-a na inauguraciji novoizabranog hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, voditi zamjenik državne tajnice Jacob Lew.


'Predsjednik Barack Obama danas je objavio upućivanje Predsjedničke delegacije u Republiku Hrvatsku, kako bi nazočila inauguraciji novoizabranog hrvatskog predsjednika Ive Josipovića 18. veljače. Voditelj izaslanstva bit će zamjenik državne tajnice Jacob Lew', navodi se u priopćenju Bijele kuće.

>> VIDEO: Josipović uvježbao tekst prisege s Omejec

Vezani članci Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 "Čudi me kada se govori da će doći do potpunog zaokreta u politici SAD-a. Ipak nešto ostaje" Melania Trump ''Ne je*e više Slovenka živu silu'': Melania Trump svojim potezom oduševila društvene mreže i izrazila osjećaje mnogih

Član predsjedničkog izaslanstva bit će i James Foley, veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj, dodaje Bijela kuća.

Jacob Lew, jedan od dvojice zamjenika državne tajnice Hillary Clinton, glavni je operativni dužnosnik State Departmenta zadužen za upravljanje i resurse.

On je glavni savjetnik Hillary Clinton za ukupni nadzor i upravljanje resursima, te za 'management' u Državnom tajništvu. Na dužnost je imenovan u siječnju 2009.

Lew je bio član administracije bivšeg predsjednika Billa Clintona krajem 1990-ih godina, kada je obnašao dužnost direktora Ureda za upravljanje i proračun (OMB), te bio član Vijeća za nacionalnu sigurnost (NSC). (Hina)