Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Na čelu zamjenik Hillary Clinton

Obama objavio sastav izaslanstva za inauguraciju Josipovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Američki predsjednik Barack Obama je službeno objavio da će predsjedničko izaslanstvo SAD-a na inauguraciji novoizabranog hrvatskog predsjednika Ive Josipovića, voditi zamjenik državne tajnice Jacob Lew.

'Predsjednik Barack Obama danas je objavio upućivanje Predsjedničke delegacije u Republiku Hrvatsku, kako bi nazočila inauguraciji novoizabranog hrvatskog predsjednika Ive Josipovića 18. veljače. Voditelj izaslanstva bit će zamjenik državne tajnice Jacob Lew', navodi se u priopćenju Bijele kuće.

Pročitajte i ovo Ivana Petrović u studiju Dnevnika Nove TV - 1 Analiza Ivane Petrović "Čudi me kada se govori da će doći do potpunog zaokreta u politici SAD-a. Ipak nešto ostaje" Slika nije dostupna bitno da je toplo Kao da je na nekom ugodnom pikniku: Bernie Sanders ukrao (skoro) svu pažnju na inauguraciji Joea Bidena

>> VIDEO: Josipović uvježbao tekst prisege s Omejec

Član predsjedničkog izaslanstva bit će i James Foley, veleposlanik SAD-a u Hrvatskoj, dodaje Bijela kuća.

Jacob Lew, jedan od dvojice zamjenika državne tajnice Hillary Clinton, glavni je operativni dužnosnik State Departmenta zadužen za upravljanje i resurse.

On je glavni savjetnik Hillary Clinton za ukupni nadzor i upravljanje resursima, te za 'management' u Državnom tajništvu. Na dužnost je imenovan u siječnju 2009.

Lew je bio član administracije bivšeg predsjednika Billa Clintona krajem 1990-ih godina, kada je obnašao dužnost direktora Ureda za upravljanje i proračun (OMB), te bio član Vijeća za nacionalnu sigurnost (NSC). (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene