Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Na suđenju Ademiju i Norcu ispitana tri ugrožena svjedoka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U nastavku suđenja generalima Rahimu Ademiju i Mirku Norcu zbog ratnih zločina u Medačkom džepu danas su na zagrebačkom Županijskom sudu ispitana tri ugrožena svjedoka koji su svoje iskaze dali iz Beograda putem video veze.

Iskazi ugroženih svjedoka, koji se zbog zaštite vode pod rednim brojevima 2, 27 i 28, bit će pročitani na sutrašnjem nastavku suđenja, rekao predsjednik sudskog vijeća Marin Mrčela.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tužiteljstvo traži osuđujuću presudu za Ademija i Norca Slika nije dostupna Tužiteljstvo izmijenilo optužnicu protiv Ademija i Norca

Ispitivanje svjedoka vodilo se izvanraspravno jer se obavlja u okviru pružanja međunarodne pravne pomoći. Predsjednik sudskog vijeća Marin Mrčela stoga je prije nastavka suđenja pozvao javnost da napusti sudnicu na zagrebačkom Županijskom sudu.

Osim čitanja iskaza tri ugrožena svjedoka, za sutra u 15 sati predviđeno je i ispitivanje zapovjednika kanadskog bataljuna u sastavu UNPROFOR-a koji će svjedočiti putem video veze iz Kanade.

I to će ispitivanje biti izvanraspravno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene