Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Novo urušavanje stropa u šibenskoj bolnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U sanitarnim prostorijama ženskog dijela Kirurškog odjela Opće bolnice Šibenik noćas se urušio strop, no nitko nije ozlijeđen.

Zahod i kupaonicu pacijentice neće moći koristiti do daljnjeg, potvrdio je šef Odjela kirurgije dr. Vinko Alfier, te podsjetio kako se u istim prostorijama strop urušio i prije mjesec dana.

Pročitajte i ovo Policija uhitila osumnjičene Tučnjava u Šibeniku Trojica muškaraca nasmrt pretukla pomorca, jedan bivši profesionalni boksač: Sve je počelo u kafiću... POS stanovi; ilustracija - 1 I to su dočekali Kraj iščekivanja za šibenske obitelji: Ministar Bačić uručio im ključeve stanova

Do urušavanja je došlo zbog dotrajalosti vodovodnih i kanalizacijskih cijevi u sanitarnom čvoru Ginekološkog odjela, koji je na katu iznad Kirurškog odjela.

Alfier je kazao kako je najnovije urušavanje stropa još jednom pokazala koliko su loši uvjeti rada na Kirurškom odjelu. Naime, proteklih godina većina odjela šibenske bolnice je obnovljena, no kirurgija je ostavljena kao zadnji i najteži zalogaj, rekao je Alfier.

Ravnatelj šibenske Opće bolnice dr. Željko Burić izvijestio je da je u tijeku procjena nastale štete te istaknuo kako je besmisleno obnoviti strop sanitarnih prostorija Kirurškog odjela, a da se ne urede kanalizacijske i vodovodne cijevi na katu iznad.

Za potpuno uređenje i nabavu opreme za Kirurški odjel potrebno je oko 20 milijuna kuna. U ovoj godini iz decentraliziranih sredstava bit će osigurana polovica tih sredstava, kazao je ravnatelj Burić, ističući kako za taj zahvat očekuje pomoć iz državnog proračuna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene