Na razini godine do sada je zabilježen porast od 20 posto turističkih noćenja u Hrvatskoj, u odnosu na isto razdoblje lani.

Galerija


U Hrvatskoj se ovog vikenda premašuju brojke od milijun turističkih noćenja po danu, što su novi vikend rekordi, koji su pridonijeli da su se od početka godine do 22. srpnja u turizmu, s ukupno više od 43 milijuna noćenja koje je ostvarilo gotovo devet milijuna turista, zabilježili porasti od 20 posto u odnosu na isto razdoblje lani, rekao je u nedjelju ministar turizma Gari Cappelli.

Vezani članci Ministar turizma Garri Cappelli (Foto: Dnevnik.hr) Turistički djelatnici strepe zbog slabijeg interesa turista za Jadranom, a ministar poručuje: "Čeka nas vrlo zahtjevna godina" Tijekom novogodišnjeg vikenda ostvareno 68 tisuća dolazaka (Foto: Dnevnik.hr) Sjajni turistički rezultati tijekom novogodišnjeg vikenda, u Zagrebu smještaj rezerviran mjesecima unaprijed

Prema podacima eVisitora od prvog dana ove godine do 22. srpnja, u Hrvatsku je došlo 8,9 milijuna turista koji su ostvarili 43,1 milijun noćenja. U usporedbi s istim razdobljem prošle godine u našu je zemlju došlo 19 posto više turista.

Samo ovog mjeseca do subote (22.srpnja). u Hrvatsku je ušlo 3,2 milijuna turista. U petak je u našu je zemlju došlo 116.492 turista, dok ih je u subotu  stiglo 190.044.

Najviše nam turista dolazi iz Njemačke, potom Slovenije, a na trećem su mjestu domaći gosti. Slijede Poljaci, Austrijanci , Česi, Slovaci, Nizozemci i Talijani.

Sudeći prema brojevima, omiljene destinacije turista su Dubrovnik, Rovinj, Poreč, Crikvenica, Medulin, Umag, Split, Pula i Zagreb.