Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stiže južina

Novi šok: U subotu u unutrašnjosti i do 20 stupnjeva, na moru do 22!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrijeme je dan uoči vikenda bilo ugodno, ali većinom umjereno oblačno. No, za vikend stiže izraženija promjena.

U Zagrebu je tijekom dana uz sumaglicu u 15 sati mjereno 12 stupnjeva. U mnogim krajevima ipak je bilo barem malo sunca. Vrijeme je sve promjenjivije, osobito na Jadranu gdje će tijekom subote moguće pasti i malo kiše. Uz jaku južinu s olujnim udarima i meteoropati bi mogli imati poteškoće sa snom ili se naprosto ne osjećati baš najbolje. Loše biometeorološke prilike potrajat će sve do utorka. 

Pročitajte i ovo Nestabilno vrijeme Vremenska prognoza Nakon reda sunca, očekuje nas red kiše: Detalje otkriva meteorolog Vikić-Topić Pljuskovi i grmljavina U popodnevnim satima Upaljen meteoalarm: U četiri regije opasnost od grmljavinskih nevremena

Polje povišenog tlaka nad našim krajevima postupno slabi, sa zapada se pruža dolina, a približavaju nam se i frontalni poremećaji. U takvim okolnostima vrijeme će idućih dana ponovno biti promjenjivije, a do sredine tjedna mjestimice će i kišiti. 

Ujutro će u unutrašnjosti još uvijek biti djelomice sunčano i većinom suho uz maglu mjestimice. U gorskoj Hrvatskoj te duž Jadrana bit će promjenjivije, a u prvom dijelu dana malo kiše uglavnom će biti sjevernije na moru. Puhat će umjereno i jako, jugo s olujnim udarima. Tako će i jutarnja temperatura duž Jadrana biti dosta visoka, između 15 i čak 19 stupnjeva, dok će se u unutrašnjosti mjeriti od 4 do 8.

>> Koje vrijeme: U samo sat vremena temperature pale i za 14 stupnjeva! 

Poslijepodne će u unutrašnjosti biti djelomice sunčano uz umjerenu naoblaku, a većinom će biti i suho. Puhat će slab jugozapadni vjetar, a sredinom dana te poslijepodne bit će i dosta toplo - mjerit će se barem 15, ponegdje i blizu 20 stupnjeva. 

U gorskoj Hrvatskoj te na sjevernom Jadranu, promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom. Jugo, umjereno i jako, s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura, u gorju od 13 do 18, a na moru između 18 i 22 stupnja. 

U Dalmaciji će biti djelomice ili pretežno sunčano, većinom i suho, tek na sjevernom dijelu moguće je malo kiše. I ovdje će jugo ponegdje biti olujne jakosti. U najtoplijem dijelu dana temperatura može porasti i do 22 stupnja. 

Idućih dana u većini zemlje bit će promjenjivo do pretežno oblačno, uglavnom u ponedjeljak i utorak ponegdje uz malo kiše. I na moru u ponedjeljak te u prvom dijelu utorka očekujemo malo kiše. Moguća je i grmljavina. Zatim će se djelomice razvedravati pa će, ponegdje već u utorak poslijepodne, a ponegdje u srijedu, biti sunca. Jugo će oslabjeti, no zadržat će se razmjerno toplo za ovo razdoblje.

Vodeni val stići će tijekom sutrašnjeg dana do Slavonije.Vrhunac Drave u Osijeku očekuje se u noći s nedjelje na ponedjeljak, a povećan je i protok Dunava. Dežurne ekipe su, doznajemo u Centru 112 spremne, ne očekuje se izlijevanje rijeka ni šteta koja je zadesila ostatak Hrvatske. Novi vodeni val zbog najavljenih jakih oborina u Austriji očekuje Slovenija. Očekuje se da bi kritično moglo biti u ponedjeljak i utorak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene