S jednog od plenuma FFZG-a (Foto: Igor Soban/PIXSELL)
S jednog od plenuma FFZG-a (Foto: Igor Soban/PIXSELL)

"Upisanim studentima nije produženo zdravstveno osiguranje niti im je aktivirano pravo na prehranu, a ne može se produžiti ni članstvo u SC-u, zbog čega studenti ne mogu podići ugovore za rad."


Situacija na Filozofskom fakultetu nije se smirila odlaskom kontroverznog dekana Vlatka Previšića. Studenti optužuju novog dekana Željka Holjevca da nije promijenio ništa već uredno nastavio s Previšićevim načinom obnašanja dužnosti.

Stoga su za sutra sazvali plenum. "Kako fakultet točno funkcionira najbolje se vidi iz toga što UPISANIM studentima nije produženo zdravstveno osiguranje niti im je aktivirano pravo na prehranu, a ne može se produžiti ni članstvo u SC-u, zbog čega studenti ne mogu podići ugovore za rad.

Uopće nije bitno imamo li novca za hranu ili antibiotike, kako će nam isplatiti odrađeno... Zna se tko su glavni krivci za ovaj kaos na faksu!", istaknuto je na Facebook stranici Plenum FFZG. 

"Nastavlja se ista praksa kao i za vrijeme dekana Previšića. Fakultetsko osoblje, vjerojatno po nalogu nametnute uprave, skida plakate koje studenti lijepe po fakultetu. Također, promijenjena je brava prostorije A001 i u tu prostoriju više nitko od studenata ne može ući, iako su u toj prostoriji plenumska knjižnica i mnoge druge studentske stvari.

Nije nam jasno vjeruje li nametnuta uprava stvarno da će cenzurom, oduzimanjem prostorija i mijenjanjem brava spriječiti djelovanje studenata ili održavanje plenuma i kako to da nisu izvukli nikakvu pouku iz svih događaja posljednjih mjeseci. Vidimo se u utorak u 20 sati u D7!", poručili su studenti.