Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobra taktika odvjetnika

Novi hit u hrvatskom pravosuđu - svjedoci pokajnici!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko pravosuđe u povijesti nije imalo toliko pokajnika i onih koji priznaju kaznena djela kao u proteklih godinu, dvije.

Novi šok jučer je izazvao Srećko Jurišić. Splitski poduzetnik nagodio se s USKOK-om i priznao da je s ostalim osumnjičenima pokušao podmititi suce Vrhovnoga suda da bi Branimiru Glavašu isposlovali blažu kaznu. Ostali tvrde da je priznao nešto u čemu kaznenog djela nema.

Pročitajte i ovo Damir Polančec NIZ RAZLOGA ZA TUŽBU Odvjetnici oslobođenih u aferi Spice pripremaju zajedničku tužbu protiv države. Polančec: "Nekoliko desetaka tisuća kuna za 12 godina ukradenog života..." Damir Polančec TUŽBE PROTIV DRŽAVE Koja je cijena izgubljenih godina života? Pokušat će to saznati Ratko Maček, i ne samo on: ''Moj gubitak je golem, on je praktički neizreciv''

Odvjetnik Željko Gulišija procijenio je da je priznanje pokušaja podmićivanja sudaca za njegovog branjenika Srećka Jurišića najbolja taktika. Branitelji ostalih zbog toga su ga prijavili disciplinskoj komisiji odvjetničke komore. 'Radom iza leđa kolega bez obavijesti ijednog od njih je sasvim sigurno jedno nemoralno ponašanje i sasvim sigurno je kršenje kodeksa odvjetničke etike', upozorava odvjetnik Ivana Drmića Ante Madunić.

Priznanja, pokajništva, nagodbe, gentelmenski sporazumi i oprosnice bile su mamac i ostalima da si od tužitelja priskrbe blažu kaznu. U korupcijskim aferama odgovornost su mnogi prebacivali na više razine. Famozna braniteljska taktika 'istina je voda duboka' u slučajevima protiv Damira Polančeca nije značila utapanje ostalih.

'Polančec niti u jednom od brojnih slučajeva nije bio pokajnik, on je napravio nagodbu u samo jednom slučaju i to u slučaju reflektora na nogometnom igralištu u njegovom selu Đelekovci. On je govorio o sebi i o svojoj situaciji a ne o drugim osobama', ističe njegov odvjetnik Anto Nobilo Nagodba Srećka Jurišića u nepovoljan je položaj stavila ostale okrivljenike među kojima su poduzetnik Drago Tadić i saborski zastupnik Ivan Drmić. Jurišić će svoje tvrdnje morati potkrijepiti dokazima kao svjedok.

'Ako ga ne bude zvao USKOK, zvat će ga obrana sasvim sigurno', smatra Madunić. Ako na sudu još završe slučajevi poput Fimi medije, Hep-a i TLM-a, Hrvatskih autocesta... ispitivanja svjedoka- pokajnika zasjenit će i ona iz američkih filmova.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene