U prostorijama Nove TV u petak se odvijala akcija zaklade Ana Rukavina za upis u registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.


Svi zainteresirani zaposlenici Nove TV mogli su se upisati u Registar i tako se pridružiti brojnim građanima u ovoj hvalevrijednoj akciji te saznati više o djelovanju same Zaklade Ana Rukavina.

Vezani članci Dalibor Petko Petko se hvali originalnim dodatkom na glavi koji mu je posudila Šuput: ''Ima da sve gori, nek' si sve preokrenula'' Dalibor Petko Petko je shvatio na koga si zapravo nalikuje, a neki su zaključili da mu je to možda izgubljeni brat!

Postupak upisa sastoji se od popunjavanja pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanja uzorka krvi za HLA tipizaciju. Ako se utvrdi HLA kompatibilnost s oboljelom osobom, osobi se može pomoći da se izliječi. Svaka zdrava osoba od 18 do 40 godina starosti je nositelj ”lijeka” koji može spasiti nekome život, a zaposlenici Nove TV svojim odazivom pokazali su da su svjesni važnosti te činjenice kao i same potrebe pomaganja drugim ljudima.

Zaklada Ana Rukavina poziva Vas na Dan otvorenih srca

Od jutra, svi zainteresirani su davali krv i informirali se o tome kako se odvija cijeli proces darivanja, a nastavku misije pomaganja Zaklade Ana Rukavina, pomogli su i Ivana Marić, pjevačica i zvijezda TV show-a 'Tvoje lice zvuči poznato', Dalibor Petko, voditelj IN magazina, brojni novinari informativnog i zabavnog programa te brojni drugi zaposlenici Nove TV. Ivana Marić ovom prilikom je izjavila: 'Ako postoji neka prilika ili ikakav način nekome pomoći,ako se radi o pitanju života i smrti mislim da bi to svatko trebao napraviti'.

O važnosti ove akcije Dalibor Petko je rekao: 'Čuo sam da je postupak malo bolan, ali ako na taj način možemo spasiti nekome život onda je to najmanje što možemo učiniti'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook