Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije se pojavio optuženik

Nova odgoda na suđenju Zagorcu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši general i pomoćnik ministra obrane Vladimir Zagorec ni danas nije iznosio svoju obranu u slučaju nezakonite obnove vikendice bivšeg potpredsjednika zagrebačke Gradske skupštine Antuna Šporera.

Suđenje je odgođeno zbog izostanka optuženog Jurja Vojkovića, bivšeg pomoćnika u Upravi za graditeljstvo Ministarstva obrane. Vojković se na sudu nije pojavio jer je podvrgnut operativnom zahvatu pa je odgođeno i ročište najavljeno za sutra.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nepotpuna dokumentacija Austrija treba dopuniti dokumentaciju oko Zagorca Slika nije dostupna Nema povrede prava Slučaj dragulji: Odbijena Zagorčeva žalba

>> Suđenje Zagorcu za obnovu vikendice opet odgođeno

>> Odgođeno suđenje Zagorcu u slučaju obnove vikendice

'Nastavak suđenja, koje je u završnoj fazi, ovisit će o Vojkovićevom oporavku', izjavila je sutkinja Rajka Tomerlin Almer.

Zagorec, koji izdržava sedmogodišnju zatvorsku kaznu zbog krađe dragulja iz Ministarstva obrane, od početka suđenja tvrdi da nije kriv niti po jednoj točki optužnice u postupku čije je ponovno pokretanje sam zatražio nakon što ga je Austrija izručila zbog 'slučaja dragulji'.

Tužiteljstvo, pak, smatra da je Šporerova vikendica uređena novcem Ministarstva obrane iz fonda za štete koje su počinile postrojbe HV-a, iako su kuću u ratnim akcijama uništile postrojbe tzv. SAO Krajine i JNA. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene