Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ustavni sud je kao neosnovanu odbacio ustavnu tužbu bivšeg generala Vladimira Zagorca na presudu u slučaju 'dragulji' zbog koje je pravomoćno osuđen na sedmogodišnju zatvorsku kaznu.


Zagorec je odlukom Županijskog suda, koju je kasnije potvrdio i Vrhovni sud, osuđen na sedam godina zatvora zbog zlouporabe položaja i ovlasti jer je 2000., odlazeći s dužnosti pomoćnika ministra obrane, iz sefa ministarstva odnio torbu s draguljima. Uz zatvorsku kaznu Zagorec je osuđen i na oduzimanje imovina vrijedne 39,4 milijuna kuna.

Ustavni sud zauzeo je stav da pravomoćnom presudom nisu povrijeđena Zagorčeva prava, kako je on tvrdio u ustavnoj tužbi. Među ostalim Zagorec je tvrdio da mu je povrijeđeno ustavno pravo na pravično suđenje i pravo na žalbu.

Vezani članci Slika nije dostupna 'Ispada da imamo lebdeće kamenje, a nitko ne zna čije je' Slika nije dostupna 'Zagorec nije mogao telefonom osigurati novac za naoružanje'

>> Nova odgoda na suđenju Zagorcu

Na iste stvari Zagorčevi su se odvjetnici žalili i nakon prvostupanjske presude na zagrebačkom Županijskom sudu. Ustavni je sud, među ostalim, zaključio da u ustavnoj tužbi nije dovoljno ponoviti razloge istaknute u ranijim žalbama, jer ustavna tužba mora sadržavati konkretne i obrazložene razloge eventualne povrede određenog ustavnog prava.

Nakon pravomoćne presude u 'slučaju dragulji' nekada najodlikovanijem hrvatskom generalu koji je ostao bez čina i odličja, sudi se i zbog nezakonite obnove vikendice bivšeg potpredsjednika zagrebačke Gradske skupštine Antuna Šporera.(HIna)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju