Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prevezen u bolnicu

Nova nesreća u NP Paklenica: Njemački alpinist pao sa stijene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U 13:15 sati zadarski županijski Centar 112 izvijestio je o još jednom stradavanju alpinista u NP Paklenica.

Kako je potvrdio Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske, riječ je o njemačkom državljaninu koji je pao sa stijene na početku ulaza u park.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Ilustracija Očevid u tijeku Muškarac pao sa skele i poginuo: Sletio je s osam metara na beton

>> Tragedija na Paklenici: Alpinisti pali sa stijene, jedan poginuo

'Primijetio ga je mađarski penjač i odmah obavijestio pripadnike HGSS-a koji su pomogli u izvlačenju i transportiranju do kola hitne pomoći. Penjač je prevezen u zadarsku Opću bolnicu', kazao je Žodan i dodao kako se još ne zna o kakvim je ozljedama riječ.

Podsjetimo, u petak navečer na Anića kuku u NP Paklenica stradala su dvojica američkih alpinista. Jedan je smrtno stradao, a drugi je s ozljedama opasnim po život prevezen u zadarsku bolnicu, gdje su potvrdili da je mladi Amerikanac stabilno te da je s intenzivne njege danas premješten na torokalni odjel. Neslužbeno se doznaje da su dvojica stradalih alpinista u petak navečer pripadnici američke vojske u jednoj bazi u Italiji te da je uzrok njihovu stradavanju bila kobna greška pri penjanju. (Agencija VLM) 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene