Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Smjenu HAC-ova direktora održavanja Milana Stankovića predložio je član Uprave zbog sumnje da je namjestio natječaj.


Danas bi trebala biti održana sjednica Uprave Hrvatskih autocesta, na kojoj bi se trebalo raspraviti o smjeni direktora Sektora održavanja Milana Stankovića, a na prijedlog člana Uprave Narciza Delsasoa, piše Jutarnji list. A sve zbog navodnih malverzacija u natječaju za izradu prometnog elaborata privremene regulacje prometa za potrebe razminiranja i pretraživanja područja uz autocestu A3 i A1.

>> HAC spreman za provođenje zimske službe

Vezani članci U Hrvatskoj postavljena prva 3D horizontalna prometna signalizacija (Foto: HAC) Ne može očitije: Postavljena 3D horizontalna signalizacija na autocesti A4 koja vozače upozorava na pogrešan smjer Promet na Hrvatskim Autocestama (Foto: Dnevnik.hr) Objavljeni podaci: Tijekom sezone na autocestama 22 milijuna vozila, naplaćeno 1,22 milijarde kuna cestarine

Prema pisanju Jutarnjeg lista, zahtjev za smjenu Delsaso temelji na iskazu šefa Odjela prometa HAC-a, koji u svojoj pismenoj izjavi tvrdi da je natječaj namješten za tvrtku ZG Projekt. Navodno mu je Stanković rekao da upit pošalje isključivo u tvrtku ZG Projekt, čiji bi direktor dao još dvije adrese na koje bi se poslale preostale dvije ponude, stoji u pismenom iskazu.

'Ne postoji nijedan razlog za moju smjenu. Šefu sektora prometa nikad nisam naložio da zove direktora ZG Projekta koji će mu reći koje još tvrtke mora pozvati na natječaj. U slučaju ovog natječaja provedeno je sve po propisu i sve je odobrio gospodin Delsaso', kazao je za Jutarnji list Milan Stanković.

Ponude su otvorene 13. rujna, a tvrtka ZG Projekt dala je najnižu i to u iznosu od 55 tisuća kuna plus PDV. Takvi su radovi u prošlosti koštali između 10 i 20 tisuća kuna. ZG Projekt ima dugogodišnju suradnju s HAC-om na prometnim projektima, piše Jutarnji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook