Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Financijska pomoć

Njemački parlament uvjerljivo podupro dogovor s Grčkom: 'Grexit bi značio kaos i nasilje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Nema nikakvih sumnji: dogovor od ponedjeljka je težak", kazala je Merkel.

Velika većina zastupnika u njemačkom parlamentu poduprla je u petak početak razgovora s Grčkom o trećem paketu financijske pomoći u posljednjih pet godina.

Pročitajte i ovo Plenković i Zelenski Podrška Ukrajini Plenković: "Ukrajinci se bore za sigurnost cijele Europe, njihov slom povećao bi ruske apetite" Potpisivanje sporazuma Dinamov stadion "Nema više prepreka za izgradnju novog stadiona u Maksimiru": Plenković otkrio kada bi mogao biti gotov

Od 598 članova Bundestaga koji su glasovali, 439 bilo je "za" nastavak razgovora o financijskoj injekciji Grčkoj, vrijednoj 86 milijardi eura.

Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je zastupnike da podrže pregovore poručivši da bi Grexit značio kaos i nasilje za tu zemlju.

Merkel priznala: Ispoštovanje dogovora će biti teško za Grke, a Grexit bi značio kaos

Govoreći pred njemačkim parlamentom priznala je da će reforme i mjere štednje na koje je pristala Atena u zamjenu za financijsku pomoć biti teški za grčki narod.

"Nema nikakvih sumnji: dogovor od ponedjeljka je težak", kazala je zastupnicima dodajući da će biti težak i za ostalih 18 članica eurozone koje moraju pronaći do 86 milijarda eura za mogući trogodišnji program pomoći.

Vladajuća koalicija, koja se sastoji od Kršćansko-demokratske koalicije (CDU) kancelarke Merkel, sestrinske bavarske stranke Kršćansko-socijalne unije (CSU) i lijeve Socijaldemokratske stranke (SPD) ima u Bundestagu većinu od 80 posto. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene