Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mostova zastupnica na Facebooku

"Nitko u svijetu nije iznenađen snijegom u siječnju kao hrvatska zimska služba. Kako ide kava?"

Snijeg na A1 (Foto: Ivana Ninčević-Lesandrić/Facebook)
Snijeg na A1 (Foto: Ivana Ninčević-Lesandrić/Facebook) Foto: Ivana Nin?evi?-Lesandri?/Facebook
Promet na domaćim cestama otežan je zbog snijega koji je u petak počeo padati, izvještava HAK te upozorava vozače da ne idu na put bez zimske opreme. Zbog nastalih gužvi na ličkoj dionici autoceste A1, oglasila se i saborska zastupnica Mosta, posebnim "pozdravom" zimskoj službi.

Dionice autocesta u Lici i Gorskom Kotaru zametene su snijegom, koji je počeo padati u petak, a neki vozači iznervirani su nedostatkom reakcije domaće zimske službe. Svoje nezadovoljstvo u tom smislu putem objave na Facebook profilu izrazila je i Mostova saborska zastupnica Ivana Ninčević - Lesandrić. Evo što je napisala:

Pročitajte i ovo Ivan Špehar, voditelj zagrebačke zimske službe Stalno na terenu Šef zagrebačke Zimske službe otkrio koliko je u dva dana potrošeno soli te koliko im je sati bilo potrebno da sve bude prohodno Snijeg - 2 Pripazite Hrvatsku je pogodio najavljeni hladni val: Mogući su udari vjetra i do 200 kilometara na sat

"HRVATSKE AUTOCESTE, KAKO IDE KAVA?

Od svih hrvatskih posebnosti, mora, otoka, nacionalnih parkova... najposebnija je ipak - hrvatska zimska služba. Nitko u svijetu nije iznenađen snijegom u siječnju kao oni.

Vozimo svi u kilometarskoj koloni 20/h
Molim Boga da se ne dogodi nešto ozbiljnije, jer bi tek onda vidjeli što znači političko kadroviranje."

HAK upozorava vozače: Ne na put bez zimske opreme

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s polupriklicama, a za ostale obavezna zimska oprema na cestama u Lici i Gorskom kotaru, uključujući autocestu A1 između čvorova Bosiljevo 2 i Brinje, staru cestu DC3 kroz Gorski kotar i državnu cestu DC1 kroz Liku.
Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodne prometnice iz smjera Zagreba prema Dalmaciji i obratno.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok. Obilazak za ostale skupine je državnom cestom DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Zbog jakog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a između Senja i Svete Marije Magdalene dodatno za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina). Jak vjetar usporava promet na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Vrata.

Mokri su i skliski kolnici mjestimice u većem dijelu zemlje. U Gorskom kotaru i Lici pada snijeg ili susnježica pa se na pojedinim dionicama cesta vozi otežano. Vozače pozivamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene