Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Traži se kupac

Istekao rok, a kandidata nema: Nitko ne želi dionice Croatia Airlinesa!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rok za dostavu pisma namjere istekao je u srijedu u ponoć, a nije stigla ponuda ni od navodno sigurnog kandidata, aviokompanije Garuda.

Nakon sjednice vlade na kojoj je premijer Zoran Milanović spočitnuo ministru prometa Siniši Hajdašu Dončiću što su novinarima procurile informacije prema kojima je Pelješki most najbolje rješenje za povezivanje hrvatskog sjevera s jugom, jer da takvo curenje samo šteti hrvatskim interesima, novinari su ministra Hajdaša Dončića pitali jeli ta studija došla u Zagreb i što se čeka s njenom objavom.

Pročitajte i ovo Avion Prelet aviona VIDEO Što se to događa na nebu iznad Zagreba? Građane uznemirilo kruženje aviona Proizvodi u trgovini Fortenovin poljoprivredni sektor Hrvatski suverenisti: "Vlada ne smije dopustiti da izgubimo bitnu granu gospodarstva, kao što smo izgubili Inu i banke"

'Ta studija formalno nije stigla u Zagreb. Još uvijek se rade konzultacije između ministarstva prometa i izrađivača studije, a zaključak studije bit će poznat u prvoj polovici prosinca. Dakle ovdje se radi o radnom tekstu koji je podložan komentarima zainteresiranih strana a ja neću komentirati rezultate te studije sve do njenog formalnog završetka', rekao je ministar Siniša Hajdaš Dončić.

Komentirao je i činjenicu da za privatizaciju Croatia Airlinesa nije pristigla niti jedna ponuda.

Croatia Airlines ide na prodaju: 'To je nužno za opstojnost kompanije'

'To što za Croatia Airlines nije stigla niti jedna ponuda možemo promatrati sa dva aspekta. Jedan je vrlo ohrabrujući jer Croatia Airlines ove godine po prvi put u povijesti bilježi operativnu neto dobit, a plan restrukturiranja provodi se apsolutno po 'ps-u'. Vjerujem da će pozitivni poslovni rezultati Croatije Airlines u ovoj godini pomoći da u drugom krugu natječaja koji ćemo objaviti početkom 2014. probudi interes investitora. Imali smo pet do šest kompanija koje su obavile inicijalne razgovore i te su kompanije bile sa Dalekog Istoka. Kao što ja uvijek volim naglasiti pravila javne nabave koja vrijede u RH i EU nisu baš pogodne za neke kompanije s Dalekog Istoka. No ipak vjerujem da ćemo u drugom krugu privući investitor', rekao je Hajdaš Dončić i dodao da kompanija ni na koji način nije ugrožena.

Ministra prometa novinari su pitali i je li točno da savjetnicima za monetizaciju autocesta njegovo ministarstvo prijeti raskidom ugovora.

'Kao što znate savjetnici su plaćeni da rade svoj posao.Oko nekih stvari s kojima nismo dovoljno zadovoljni od savjetnika tražimo dodatna objašnjenja. Radi se o internoj komunikaciji zapravo poslovnoj tajni i nije profesionalno od užeg savjetničkog tima što je poslovna tajna odana. Od savjetnika tražimo da do kraja šestog mjeseca 2014. razrade i planove b i c za slučaj da nećemo biti zadovoljni ponuđenim iznosom koncesijske naknade ili iznosom same koncesije', rekao je ministar Hajdaš Dončić. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene