Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kalmeta nije došao

'Za odgovornost u željeznicama pitajte Kalmetu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Stjepan Mesić posljednji put u ulozi predsjednika okupio je dužnosnike. Zahvalio je svima na uspješnoj suradnji i pohvalio hrvatske uspjehe na vanjskopolitičkom planu te odlučnu borbu protiv korupcije u posljednjim mjesecima.

Glavna zadaća u budućnosti je, smatra, osmišljavanje dugoročne strategije hrvatskog gospodarstva. Među predstavnicima Vlade nije bilo ovih dana prozivanog ministra Božidara Kalmete, a Predsjednik je komentirao zahtjeve za Kalmetinom ostavkom zbog niza nesreća i sumnji na korupciju. 'Mislim da je najbolje da njega pitate. Prije svega, on najbolje može odgovoriti koliko je to u njegovom resoru i koliko njegov resor ima odgovornosti za ono što se događa i u željeznicama', istaknuo je predsjednik Mesić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Mesić: Milanović je trebao čestitati Sanaderu Slika nije dostupna Đapić: Relativni pobjednik (HDZ) treba dobiti mandat

'Niti mi treba, niti želim zadržati utjecaj poslije mandata'

Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić demantirao je danas navode medija da smjenjuje vojne osobe kako bi na taj način zadržao utjecaj u vojsci nakon prestanka svog mandata, te poručio kako će nakon 18. veljače, kada mu prestaje mandat, biti 'doživotni bivši predsjednik'. 'Ja neću zadržati nikakva utjecaj. Ja sam poslije 18. veljače doživotni bivši predsjednik. Prema tome, niti želim, niti mogu zadržati bilo kakav utjecaj, niti mi to treba', rekao je Mesić novinarima nakon prijema za dužnosnike koji je u povodu nadolazećih blagdana priredio u svome Uredu. Novinare je zanimalo ima li istine u medijskim tvrdnjama da će biti u vojsci doći do smjena kojima Predsjednik želi zadržati svoj utjecaj. 

>> Predsjednik Mesić Petraču odbio pomilovanje

Naime, jedne dnevne novine danas pišu da je Mesić odlučio smijeniti načelnika Glavnog stožera Josipa Lucića i na njegovo mjesto postaviti ravnatelja Vojno-sigurnosne obavještajne agencije, generala Darka Grdića. List navodi kako je Mesić, navodno, o tome razgovarao i s premijerkom Jadrankom Kosor te od nje tražio da se o tome izjasni. Mesić je dodao je kako u vojsci, prema pravilima, postoji određeni rok do kada netko može biti na funkciji, a nakon toga, kako je rekao, jednostavno dolazi do zamjene. 'A to ne znači da je bilo tko od njih napravio loš potez', rekao je Mesić i dodao, upitan o Luciću, kako ne zna zašto ga mediji dovode u pitanje. 'O Luciću se puno govori. On ima 25 godina staža, a imate generale koji imaju preko 40 godina staža. Dakle, ne znam zašto je Lucić u pitanju', rekao je Mesić. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene