Ministrica Nina Obuljen Koržinek odgovarala je na novinarska pitanja o imenovanju njezina brata za čelnog čovjeka Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti .

Galerija +0 Nina Obuljen Koržinek (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)

Za čelnog čovjeka Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti od 40 prijavljenih Vlada se odlučila za brata ministrice kulture - Tonka Obuljena. Iz Vlade su poručili kako nema sukoba interesa i da je presudila stručnost, dok oporba proziva za nepotizam.

Vezani članci Brat ministrice kulture korak do HAKOM-a (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Ministrica kulture za Novu TV: "Nisam pogurala brata na čelo HAKOM-a" Bojan Glavašević (Foto: Pixell) "Imenovanje brata ministrice možda nije nezakonito, ali je nemoralno. U Vladi su to zato pokušali i sakriti"

Ministrica Nina Obuljen Koržinek danas je novinarima odgovorila na pitanje je li razgovarala s bratom nakon "malog skandala oko imenovanja".

"Mislim da nije nikakav skandal, ja sam rekla sve što sam imala. On je radio taj posao prije...", rekla je ministrica.

"On je prije radio taj posao, prijavio se na javni natječaj, mislim da je sve javno", odgovorila je na pitanje je li bila upoznata s činjenicom da se njezin brat prijavio za posao.

Ministrica je odgovorila i na pitanje je li bilo pametno da se njezin brat prijavljuje za taj posao s obzirom na njezinu funkciju.

"Teško je kada vam se neki član obitelji bavi nečim profesionalnim, mislim da smo svi tu uvijek u dilemi. Ne mogu ljudi prestati raditi svoje poslove zato što je netko na nekoj javnoj funkciji. Mislim da je važno da se gledaju kvalifikacije i da svatko na svom poslu odgovorno radi svoj posao. Ali sve je javno i sve je transparentno", ponovila je ministrica. Rekla je i kako ona ni na koji način nije sudjelovala u donošenju odluke, kao i da nije sudjelovala na toj sjednici Vlade.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju