Ministrica Nina Obuljen Koržinek odgovarala je na novinarska pitanja o imenovanju njezina brata za čelnog čovjeka Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti .

Galerija


Za čelnog čovjeka Vijeća Hrvatske regulatorne agencije za mrežne djelatnosti od 40 prijavljenih Vlada se odlučila za brata ministrice kulture - Tonka Obuljena. Iz Vlade su poručili kako nema sukoba interesa i da je presudila stručnost, dok oporba proziva za nepotizam.

Vezani članci Ulični umjetnik (Foto: Dnevnik.hr) Ministarstvo im uvodi cenzus za doprinose: "Od umjetnosti se u RH već sad ne može živjeti, svode nas na socijalu" Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek (Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL) Medijska strategija uskoro ide u javnu raspravu: Izmjene moraju biti usklađene sa suvremenim medijima

Ministrica Nina Obuljen Koržinek danas je novinarima odgovorila na pitanje je li razgovarala s bratom nakon "malog skandala oko imenovanja".

"Mislim da nije nikakav skandal, ja sam rekla sve što sam imala. On je radio taj posao prije...", rekla je ministrica.

"On je prije radio taj posao, prijavio se na javni natječaj, mislim da je sve javno", odgovorila je na pitanje je li bila upoznata s činjenicom da se njezin brat prijavio za posao.

Ministrica je odgovorila i na pitanje je li bilo pametno da se njezin brat prijavljuje za taj posao s obzirom na njezinu funkciju.

"Teško je kada vam se neki član obitelji bavi nečim profesionalnim, mislim da smo svi tu uvijek u dilemi. Ne mogu ljudi prestati raditi svoje poslove zato što je netko na nekoj javnoj funkciji. Mislim da je važno da se gledaju kvalifikacije i da svatko na svom poslu odgovorno radi svoj posao. Ali sve je javno i sve je transparentno", ponovila je ministrica. Rekla je i kako ona ni na koji način nije sudjelovala u donošenju odluke, kao i da nije sudjelovala na toj sjednici Vlade.