Andrej Plenković (Foto: Robert Anic/PIXSELL)
Andrej Plenković (Foto: Robert Anic/PIXSELL) Foto: Robert Anic/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković ustvrdio je da se pri imenovanju Tonka Obuljena, brata ministrice Nine Obuljen Koržinek, za novog predsjednika Vijeća HAKOM-a nije radilo o nepotizmu jer se Obuljen cijeli život bavi tom problematikom.


"To je bio javni natječaj, radi se o čovjeku koji se cijeli život bavi tim temama. Što se tiče potencijalnog sukoba interesa, ministrica nije ni bila na toj Vladi", odgovorio je Plenković na upit novinara za vrijeme boravka u Jasenovcu.

Vezani članci Zoran Milanović - 3 ''Zekanović, zeko, mrkva, šargarepa'': Milanović govorio o NATO-u, a onda ga je krenulo… Hrvoje Zekanović, Zoran Milanović Zekanović napustio dvoranu kad je počeo govor predsjednika Republike: ''Ili ćemo Plenković i ja u zatvor ili će Milanović u ludnicu''

Za otvoreno pismo Zajednice utemeljitelja HDZ-a Zadarske županije, u kojem se traži odgoda ratifikacije Istanbulske konvencije i raspisivanje unutarstranačkog referenduma o tom pitanju, Plenković je rekao kako je "riječ o nekoliko ljudi koji su demokratski izrazili svoj stav".

"Demokratska smo stranka, možemo izražavati slobodno svoja mišljenja, ali ono što je meni važno su razgovori sa županijskim organizacijama, gdje je nakon argumentiranih rasprava većina svih članova i članica tih organizacija podržala nastavak procesa", rekao je.

Za odluku da Josipa Rimac, koja je i sama bila u sukobu interesa, sudjeluje u izradi Zakona o sukobu interesa, Plenković je kazao kako je ona državna tajnica u Ministarstvu uprave i radi svoj posao, nadležan joj je ministar Lovro Kuščević, a sve zakone izrađuju radne skupine Ministarstva. (Hina)
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju