Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja u ponedjeljak se odbio ispričati bivšem ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću pa će se na zagrebačkom Općinskom kaznenom sudu nastaviti suđenje za klevetu zbog Grmojinih tvrdnji da je Ostojić odgovoran za praćenje čelnika Mosta Bože Petrova.


"Ponudio sam mu da se ispriča, a on smatra da se nema što ispričavati. Prenio je što je čuo pa sad ide suđenje za klevetu", izjavio je Ranko Ostojić nakon sudskog ročišta zatvorenog za javnost.

Vezani članci Ranko Ostojić Ranka Ostojića liječnici probudili iz inducirane kome nakon težeg infarkta Nikola Grmoja Zaiskrilo u Saboru, raspravu Plenkovića i Grmoje prekinuo Jandroković: "Birajte riječi jer su neprimjerene"

I glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja je potvrdio da se odbio ispričati te da se suđenje nastavlja.

Kako je mirenje propalo iduće je ročište zakazano za 6. srpnja, a sudac je najavio da će o tom slučaju zatražiti očitovanje saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, ali i Uskoka koji je u 13. siječnja objavio zaključak da Petrov nije bio praćen te da prema njemu nisu primjenjivane bilo kakve mjere tajnog nadzora.

Tjedan ranije Grmoja je ispitan u Uskoku nakon što je javno iznio tvrdnje da je policijski ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) cijelo vrijeme poslije izbornih pregovora pratio Petrova u akciji koja nigdje nije bila zavedena.

Nakon razgovora u Uskoku Grmoja je izjavio kako sumnja da je Ostojić, kao ministar, zlouporabio položaj i ovlasti, no da za to nema dokaza već samo indicije.

Ostojić je oštro demantirao Grmojine izjave i Petrova pozvao na sučeljavanje, a o navodnom praćenju čelnika Mosta i tada je obaviješten saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost. (Hina)