Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Više od tisuću ljudi, uz vojne počasti, ispratilo Niku Franjića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uz vojne i civilne počasti na mjesnom groblju Sveti križ u Bošnjacima ispraćen je direktor marketinga Nacionala Nikola Franjić, tragično preminuli u atentatu na Ivu Pukanića 23. listopada.

Od Franjića su se oprostili majka Manda, braća i sestre, supruga Cecilija, te brojni prijatelji i rodbina.

Pročitajte i ovo Lijesovi Mnogi vjerni tradiciji U Hrvatskoj je osim života skupa i smrt: Sve veći troškovi pogreba prisiljavaju ljude za traženjem alternativnih rješenja Groblje sumanute cijene Smrt je skupa! Zbog visokih cijena pogreba kremiranje postaje sve popularnije

'U Čileu je stalno govorio da želi živjeti u Hrvatskoj jer je ovdje sigurnije za njegova sina', istaknula je djelatnica NCL Media Grupe Ljubica Šojat Kapusta u emotivnom govoru pred tisuću ljudi, te se zapitala je li ova zemlja zaista sigurna za njegovog 13-godišnjeg sina. Kapusta se nada da će 'Niko i Puki negdje gore pokrenuti nebeske novine'.

>> Ubijeni Pukanić i Franjić

>> 'Atentat je dobro isplaniran i djelo je više osoba'

>> Policija objavila fotorobot ubojice Ive Pukanića

Kapusta je podsjetila na životni put Nikole Franjića, posebice se osvrnuvši na njegovo sudjelovanje u Domovinskom ratu u kojemu je, kako je kazala, prošao brojna hrvatska bojišta, te na njegov boravak u Čileu, gdje je radio kao marketinški stručnjak.

'Je li Bog nemoćan pred zločinima?', zapitala je poručivši da će se počinitelji ubojstva Nikole Franjića i Ive Pukanića otkriti, biti privedeni pravdi i kažnjeni.

U ime prijatelja iz Zagreba i Čilea govorila je Radojka Vetnić rekavši kako je život Nikole Franjića 'bio život za druge'.

Pokop je predvodio župnik župe sv. Martina iz Bošnjaka Vlado Mikrut koji je u oproštajnom govoru rekao kako je Franjić svojim životom promicao brigu za mlade i pozitivne životne vrijednosti.

Nikola Franjić bio je heroj Domovinskog rata. Borio se na svim ratištima - od Vukovara do Hrvatske Kostajnice i odlikovan je s nekoliko Spomenica Domovinskog rata. Komemoracija za Niku Franjića i Ivu Pukanića bila je jučer u Hypo centru u Zagrebu. Niko Franjić i Ivo Pukanić poginuli su u četvrtak, 23. listopada, u eksploziji bombe koja je bila postavljena kraj Pukanićevog automobila u dvorištu ispred redakcije 'Nacionala'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene