Obavijesti Video Pretražite Navigacija

EPP: Ubojstva novinara ne smiju ugroziti hrvatski napredak prema EU-u

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Parlamentarna frakcija Europske pučke stranke u Europskom parlamentu istaknula je da ubojstvo Ive Pukanića i Nike Franjića ne smije ugroziti sve što je do sada Hrvatska postigla na svom putu prema EU-u.

'Moramo istaknuti da se ne smije dopustiti da takvi incidenti dovedu u pitanje sve što je Hrvatska postigla do sada u svom napretku na putu prema Europskoj uniji', kaže se u izjavi šefa zastupničkog kluba EPP-a Josepha Daula i supredsjedatelja Zajedničkog parlamentarnog odbora Pala Schmitta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Iz Europske pučke stranke Daul: Sanader mi nije poslao nikakvo pismo Slika nije dostupna Bez pozivnice Europski pučani nisu pozvali Kosor

'Bio bi to pogrešan korak za Hrvatsku i regiju u cjelini kada bismo dopustili da takvi incidenti negiraju sve pozitivne reforme koje su poduzete u protekle tri godine hrvatskih pristupnih pregovora', kažu Daul i Schmitt. 

'U ime skupine EPP-a duboko žalimo zbog sinoćnjeg ubojstva dvojice novinara u Zagrebu. To je težak incident koji je iznad svega teška tragedija i stoga upućujemo duboku sućut obiteljima žrtava. Vjerujemo da će hrvatska Vlada, u skladu s jučer pokazanom odlučnošću i nedavnom smjenom ministara unutarnjih poslova i pravosuđa, učiniti sve što može da se takvi incidenti ne ponove', kažu zastupnici EPP-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene