Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pelješki most

Župan dubrovačko-neretvanski: Izjave ministra Hajdaša Dončića su smiješne

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar Hajdaš Dončić prozvao je dubrovačko-neretvanskog župana zbog pisma koje je poslao Joseu Manuelu Barrosu.

Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić ocijenio je danas smiješnim izjave ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Siniše Hajdaša Dončića koji ga je prozvao zbog pisma predsjedniku Europske komisije (EK) u vezi s prometnim povezivanjem juga Hrvatske.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi Video se brzo proširio Dubrovačka policija reagirala nakon snimke brutalne tučnjave: Uhićena dvojica maloljetnika Slika nije dostupna Idući tjedan svečana ceremonija Plenković: Europska unija će sufinancirti izgradnju Pelješkog mosta

Dobroslavić je, kazavši da su izjave ministra Hajdaša Dončića smiješne, naglasio kako njegovo pismo predsjedniku EK Joseu Manuelu Barrosu ne može biti uzrokom produljenja roka za izradu Studije o prometnom povezivanju Dubrovačko-neretvanske županije.

'Barrosu sam poslao zaključke sa sastanka koji je održan u Dubrovniku 28. kolovoza i na kojemu su sudjelovali predstavnici svih političkih stranaka i javnog života Dubrovačko-neretvanske županije i donijeli zaključak da se što prije nastavi izgradnja Pelješkog mosta koji je najbolje rješenje prometnog povezivanja odvojenih teritorija Hrvatske i Europske unije', rekao je župan Dobroslavić.

>> Pomaknut rok za Pelješki most!

'Dubrovački list' danas je objavio, pozivajući se na sugovornika iz Ministarstva, da su kao pritisak na konzultante u Europskoj komisiji protumačili i pismo župana Dobroslavića koje je on nedavno poslao u Bruxelles, a u kojem se navodi da je most najbolje rješenje. List prenosi i izjavu ministra Hajdaš Dončića da sve u vezi povezivanja s krajnjim jugom Hrvatske ipak ide dobrim tijekom te da se 'ne želi raditi pritisak na EK, iako različita piskarala žele dobiti zasluge'.

'Ne želimo raditi pritisak na EK, iako različita piskarala žele dobiti zasluge, a za to nisu ni ovlašteni ni nadležni. Molim ta piskarala da puste Ministarstvo da radi svoj posao', kazao je Hajdaš Dončić, kako prenosi 'Dubrovački list'.

Danas je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture objavilo da je produženje roka za izradu studije tražila Bosna i Hercegovina te da će finalni nacrt predstudije prometnog povezivanja juga Hrvatske biti izrađen u sljedećih šest tjedana, a konačno izvješće prezentirano za osam tjedana.

'Na jučerašnjem sastanku Savjetodavnog tijela za izradu predstudije prometnog povezivanja juga Hrvatske, a kojega čine predstavnici Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Ministarstva regionalnog razvoja, Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija, predstavnici Hrvatskih cesta, te predstavnici Ministarstva prometa Bosne i Hercegovine i konzultanti STTE Consortium  koja radi na izradi navedene studije, zaključeno je kako će konzultanti SAFEGE u narednih šest tjedana izraditi finalni nacrt predstudije, a konačno izvješće bit će prezentirano za osam tjedana'.

'Produženje roka tražila je BiH strana radi prikupljanja dodatnih podataka vezanih za finalizaciju rješenja. Hrvatska strana je', kako je priopćeno iz Ministarstva, 'u dobroj vjeri u cilju kvalitetne finalizacije predstudije pristala na produženje roka'.

Inače, prema prvotnom je roku francuska konzultantska tvrtka trebala rezultate studije dostaviti do 22. rujna.

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture je u priopćenju reagiralo na pismo koje je župan Dobroslavić poslao predsjedniku EK. Tvrdi da su u pismu iznesene neistine te, uz ostalo, ocjenjuje kako se politikanstvom pokušava dovesti u pitanje odgovornost i ozbiljnost posla u rješavanju važnog pitanja prometnog povezivanja Hrvatske. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene