Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi problemi za Hrvatsku

Pomaknut rok za Pelješki most!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski konzultanti tražili su dva mjeseca odgode za predaju rješenja o predstudiji izvodljivosti spajanja krajnjeg juga zemlje. Hrvatska strana pristala je na odgodu od 6 tjedana.

Iako je danas bio rok za predaju konačnog rješenja predstudije izvodljivosti o prometnom spajanju Dubrovačko-neretvanske županije s ostatkom Hrvatske, morat ćemo pričekati još 6 tjedana, piše Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Sabina Tandara Knezović i Siniša Hajdaš Dončić - 2 "Ako se Plenković ukakio..." Bivši Milanovićev ministar: ''Ovo je igra velikih karata, stavili smo sve na crveno'' Siniša Hajdaš Dončić zbog govora o izborima upozoren na prostačenje u Saboru Prostote u Saboru VIDEO "To je sad stvarno malo previše": Pala psovka za govornicom, zastupnik ne vidi ništa sporno

Naime, francuska konzultantska firma STTE Consortium je na jučerašnjem sastanku u Ministarstvu prometa uspjela isposlovati produljenje roka. Prvotno su tražili dva mjeseca produljenja, no hrvatska strana na to nije pristala. U konačnici su se našli na 6 tjedana.

>> Europska unija do kraja rujna će odlučiti o financiranju Pelješkog mosta

Za Pelješki most lobirao je i župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić koji je poslao pismo predsjedniku Europske komisije Joseu Manuela Barrosu, a koje je u EK protumačeno kao svojevrstan pritisak jer je Dobroslavić napisao kako je na skupu 'Prometno povezivanje i regionalni status Dubrovačko-neretvanske županije' od strane Vlade i STTE-a jednoglasno odlučeno da je Pelješki most jedino rješenje.

Dobroslavićevo pismo naljutilo je ministra prometa Sinišu Hajdaša Dončića koji je zamolio 'piskarala da se skoncentriraju i da puste Ministarstvo i ostale ovlaštene da odrade svoj posao' te da će 'sve završiti dobro'.

Cjelokupnu situaciju komentirala je i Dubravka Šuica. 'To nema nikave veze, naš župan se brine za jug Hrvatske i to je normalno da je on pisao i komunicirao, međutim ja sam sad u stanju spekulirati da sve ovo ima veze s poljuljanim odnosima s EU koji su uslijedili zbog 'lex Perkovića'. Jako mi je žao što je do ovoga došlo, ja sam dobila odgovor od povjerenika Hahna da se radi na studiji i da će najbolje riješene biti ono koje studija pokaže i onda se hrvatske vlasti moraju odlučiti hoće li financirati most na tim osnovam', rekla je Šuica.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene