Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tuča i kiša

NEVRIJEME U ISTRI Snimljen fascinantan video dolaska shelf oblaka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevrijeme koje sinoć haralo Hrvatskom nije zaobišlo ni Istru iz koje dolaze fascinantne snimke.

Sinoć se Istra našla na udaru jake fronte koja je lokalno donijela obilniju kišu, tuču te prolazno jak vjetar, javlja Istramet.

Pročitajte i ovo Dino Kozlevac i Lina Dollar problemi na terenu Vatrogasni zapovjednik o nevremenu u Istri: "Najviše problema stvara voda. Vatrogasci su spremni za noć" Ilustracija Najgore na sjeveru U nevremenu koje je pogodilo susjede ozlijeđeno najmanje 110 ljudi: Uz oluju padala je tuča veličine teniske loptice

Snažan grmljavinski sustav koji se poslijepodne razvio na otvorenom moru sjevernog Jadrana nošen brzom strujom naglo je zahvatio obalno područje zapadne Istre. Pritom je došlo do jačanja jugozapadnog vjetra uz snažan nalet kiše, a sve je bilo praćeno velikom grmljavinskom aktivnošću.

Olujne oblake iz Kršana snimio je Vlatko Kovačić, a Alen Mišić fascinantan video dolaska shelf oblaka (olujnog oblaka) u Rovinj.

Najviše kiše na Rtu Kamenjak i u Krku

Do 22 sata najviše kiše zabilježile su meteorološke postaje na Rtu Kamenjaku (26 mm) i u gradu Krku (28 mm). Na ostatku područja količine su uglavnom ujednačene, a palo je između 6 mm u Umagu i Rovinju te 15 mm na Ćićariji i Labinštini. Svakako treba napomenuti da su uslijed vrlo nejednolikog rasporeda oborina lokalno bilo obilnije kiše.

Danas se u cijeloj zemlji očekuje pretežno ili djelomice sunčano, no nestabilno. Ponegdje se, uz prolazno više oblaka, može biti kratkotrajne kiša ili poneki lokalni pljusak. Puhat će umjeren, na udare i jak jugozapadnjak, u Dalmaciji i jugo te južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 22 do 27°C, na istoku moguće i malo viša.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene