Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko je kriv?

Nevjerojatna priča iz okolice Đakova: Obitelj pripremila sve za pokop pa doznala da je baka Marija - živa

Svijeća (Ilustracija: Gulliver/Thinkstock)
Svijeća (Ilustracija: Gulliver/Thinkstock)
Gospođu Mariju Matthias (95) iz Semeljaca pokraj Đakova netko je proglasio mrtvom dok je ona živa ležala u bolničkoj sobi u osječkom KBC-u.

Gospođa Marija Matthias, 95-godišnjakinja iz Semeljaca, sela nedaleko Đakova, može se "pohvaliti" činjenicom da je imala priliku vidjeti svoju osmrtnicu nakon što je, iako živa, proglašena mrtvom.

Pročitajte i ovo Psi iz kampa Borovik Monstruozni čin Gnjusan zločin kod Đakova: "Dvije male duše koje su svakoga dočekivali mašući repom" Ilustracija Nema nasljednika Kakva tuga: Četiri mjeseca nitko s patologije nije preuzeo tijelo Splićanke, pokopale je bivše kolegice

A priča ide ovako. Gospođa Marija bila je smještena u jednom privatnom domu za starije, a u četvrtak je, jer joj je bilo loše, prevezena u osječki KBC. S njom je bio unuk Josip kojeg su u bolnici poslali kući uz napomenu da će baku smjestiti na neki od odjela. Isti je dan, u poslijepodnevnim satima, stigao poziv iz doma da je baka preminula.

Josipova supruga Mihaela ispričala je za Glas Slavonije da je vlasnik doma obaviješten da je gospođa Marija preminula, a nakon toga obitelj je počela pripremati pogreb.

"Sve je priređeno, od doma za karmine, hrane, pogrebne firme za prijevoz pokojnika, čak je iskopano i pola rake. Međutim, kad je moj suprug u petak otišao s osobnom iskaznicom u KBC kako bi sredio papire, nazvao me je i rekao kako je baka živa", priča nevjerojatnu priču Mihaela.

Obitelj je između ostalog po svom i susjednim selila polijepila obavijesti o smrti gospođe Marije koju su onda u subotu žurno skidali.Obzirom da neki članovi obitelji žive u inozemstvu, krenuli su na put, a onda na pola puta prema Hrvatskoj saznali da je baka Marija ipak živa.

"Možete misliti kako je bilo mom suprugu kada su mu u bolnici rekli da je baka živa. Nije mogao vjerovati pa su mu otvorili vrata sobe, gdje je baka ležala na krevetu", kaže Mihaela.

Osječki KBC: Mi nismo pogriješili

A Ravnateljstvo osječkog KBC-a tvrdi da kod njih nije došlo do pogreške.

"Pacijentica M. M. (1923.) zaprimljena je u Klinički bolnički centar Osijek na Objedinjeni hitni bolnički prijam 25. siječnja 2018. u 9.17 sati u pratnji vlasnika Doma za stare i nemoćne Kanisek. Pacijentici je pružena potrebna liječnička pomoć te je nakon toga hospitalizirana na Klinici za unutarnje bolesti. Ravnateljstvo KBC-a Osijek nema saznanja da je bilo tko od naših djelatnika izvijestio Dom za stare i nemoćne Kanisek da je njihova štićenica preminula. Uvidom u evidenciju ispisa odlaznih poziva za dan 25. siječnja 2018. iz KBC-a Osijek, vidljivo je kako nije upućen poziv prema broju vlasnika Doma za stare i nemoćne Kanisek. Samim time ne možemo utvrditi istinitost navoda obitelji.

Kao kontakt-osoba u našem sustavu naveden je unuk pacijentice te, prema protokolu KBC-a Osijek u slučaju smrti, nadležni liječnik obavještava isključivo osobu koja je navedena kao kontakt-osoba. Iskreno nam je žao zbog nastale situacije te se nadamo da će se utvrditi okolnosti koje su dovele do ovog slučaja", poručili su u priopćenju.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene