Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Ne zaslužujemo ovo!''

Hoće li barokni grad na sjeveru Hrvatske postati - novi Napulj? Građanima stigla nevjerojatna obavijest iz Čistoće: "Molimo vas da otpad privremeno zadržite kod sebe"

Aktualno Galerija Dino Goleš Dino Goleš Foto: DNEVNIK.hr Otpad, ilustracija - 1 Otpad, ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr +0 Otpad, ilustracija - 3 Galerija 1/3 >>
Nevjerojatna obavijest stigla je u ponedjeljak poslijepodne Varaždincima - od utorka njihova Čistoća neće prikupljati otpad! Više donosi reporter Dnevnika Nove TV Dino Goleš.

''Nevjerojatno je da u 21. stoljeću možete dobiti obavijest da uslugu koju redovito plaćate neće dobijeti. Još je nevjerojatnije da je riječ o odvozu mješanog komunalnog otpada - koji svi proizvodimo i ne možemo ga proizvoditi manje jer ga eto nema tko skupiti.

Još je bizarniji način na koji je to Varaždincima objavljeno. Citiram priopćenje Čistoće Varaždincima: 'Molimo Vas da otpad koji se nalazi u spremniku s crnim poklopcem za miješani komunalni otpad privremeno zadržite kod sebe, a nakon pronalaska rješenja isti će biti preuzeti kod sljedećeg odvoza.'

Dakle, zadržite otpad za sebe Varaždinci, pa i u srpnju, čak i u tjednu kad dolazi novi toplinski val i kada će se temperature idućih dana penjati do 35 stupnjeva. Nije riječ o jednom kvartu ili zaseoku već o 10. gradu po veličini, koji ima gotovo 50 tisuća stanovnika. Kad se tome dodaju i okolna sela gdje isti distributor prikuplja otpad, dodaje se još nekoliko desetak tisuća ljudi.

Političko je ovo pitanje već godinama. S pravom se svi pitaju što je ovaj put zakazalo.

U ponedjeljak je održan i hitan sastanak predstavika jedinica lokalnih vlasti sa Čistoćom. Gradonačenlik krivi bivšeg gradonačelnika, oporba - privatne interese koncesionara, a župan za hitno rješenje pomoć traži od resornog ministra i Ćorića.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žalit će se Zagrebačka Čistoća zbog velikog požara na Jakuševcu dobila ogromnu kaznu

Pročitajte i ovo Otpad u Samoboru VODOZAŠTITNO PODRUČJE Dnevnik Nove TV ekskluzivno o ekobombi, mještani pod najezdom štakora i muha: ''Bojimo se za zdravlje. Totalno neprimjereno da bude na 20 metara od kuća''

Najviše su pak, kako doznajemo, zazvonile riječi direktora Čistoće da će Varaždin, ne riješi li se uskoro ovaj problem, biti novi Napulj. Problem se dogodio zbog činjenice da je dosadašnji deponij pun otpada, no nisu problemi s otpadom novost u Varaždinu.

Odvoz otpada bila je glavna tema uoči lokalnih izbora, a čak je i jedna inicijativa građana uspjela doći u Gradsku skupštinu, zahvaljujući temama o otpadu.

Sramotno je da se grad koji se diči svojom baroknom prošlošću i španciranjem doveo u situaciju da im se građani ne mogu došpancirati do svoje kante sa smećem jer ju nema tko ispraziti. Možemo samo zamisliti kako će sve ovo izgledati i smrditi'', kazao je reporter Dino Goleš u Dnevniku Nove TV.
 

''Građani su žrtve''

''Građani Varaždina su žrtve te grozne situacije i mislim da je nedopustivo. Mislim da smo pošteni da plaćamo pošteno porez i da ovakvu situacjiu ne zaslužujemo'', istaknula je Indira.

Franjo Puškadija, iz Mjesnog odbora Poljana Biškupečka je zadovoljan što su zatvorili. ''Ja sam zadovoljan da su oni to zatvorili i da se to mora maknuti. Tamo lijepo piše da se sve mora očistiti u roku 15 dana. Ne smije gore biti ništa, tek nakon toga se ponovno može djelatnost biti kako je bila prije'', smatra Puškadija.

''Grad Varaždin i varaždinske toplice s još 13 općina nema deponij i odlagalište otpada, a država određuje koji će to biti deponij'', pojasnio je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

Više o otpadu u Varaždinu pogledajte u priloženom videu.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene