Požar na Jakuševcu
Požar na Jakuševcu Foto: Davor Puklavec/Pixsell

Zbog velikog požara na Jakuševcu u srpnju prošle godine Državni inspektorat odredio je Čistoći 300.000 kuna kazne, a još 50.000 voditelju kao odgovornoj osobi. U Čistoći kažu da će se žaliti te da do pravomoćnog okončanja postupka ne mogu više reći.


Zagrebačka Čistoća kažnjena je zbog velikog požara na Jakuševcu u srpnju prošle godine. 

Vezani članci Policija, ilustracija U Lovranu zapaljen auto, a pokraj Cresa brod na kojem je preminuo nepoznati muškarac: Policija ta dva događaja dovodi u vezu Vatrogasci, ilustracija Požar na Jakuševcu: Na Sajmišnoj cesti u Zagrebu jutros planuo kafić

Zbog kršenja Zakona o gospodarenju otpada, Državni inspektorat je utvrdio odgovornost Čistoće, podružnice Zagrebačkog holdinga, pišu 24sata.

Utvrđeno je su da su da su na platou na kojem je buknuo veliki požar skladištili znatno veće količine otpada nego je dopušteno što je i doveli do velikog požara.

Zagrebačka Čistoća kažnjena je 18. kolovoza ove godine s 300.000 kuna. Kaznili su i voditelja Juru Leku s dodatnih 50.000 kuna kao odgovornu osobu.

24sata dalje pišu kako su gradskom zastupniku Renatu Peteku početkom ovog mjeseca, na upit o požaru iz Zagrebačkog holdinga odgovorili kako im ove godine ni Ministarstvo zaštite okoliša ni Državni inspektorat nisu odredili ni  naplatili nikakvu kaznu. 

No listu su kaznu u Čistoći potvrdili i najavili žalbu na prekršajni nalog te dodali da do pravomoćnog okončanja postupka ne mogu više reći.