Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žalit će se

Zagrebačka Čistoća zbog velikog požara na Jakuševcu dobila ogromnu kaznu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog velikog požara na Jakuševcu u srpnju prošle godine Državni inspektorat odredio je Čistoći 300.000 kuna kazne, a još 50.000 voditelju kao odgovornoj osobi. U Čistoći kažu da će se žaliti te da do pravomoćnog okončanja postupka ne mogu više reći.

Zagrebačka Čistoća kažnjena je zbog velikog požara na Jakuševcu u srpnju prošle godine. 

Pročitajte i ovo Požar vlaka uzrok nepoznat VIDEO Drama na tračnicama: Zapalio se vlak u vožnji, opasnost prijetila i stambenim zgradama Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

Zbog kršenja Zakona o gospodarenju otpada, Državni inspektorat je utvrdio odgovornost Čistoće, podružnice Zagrebačkog holdinga, pišu 24sata.

Utvrđeno je su da su da su na platou na kojem je buknuo veliki požar skladištili znatno veće količine otpada nego je dopušteno što je i doveli do velikog požara.

Zagrebačka Čistoća kažnjena je 18. kolovoza ove godine s 300.000 kuna. Kaznili su i voditelja Juru Leku s dodatnih 50.000 kuna kao odgovornu osobu.

24sata dalje pišu kako su gradskom zastupniku Renatu Peteku početkom ovog mjeseca, na upit o požaru iz Zagrebačkog holdinga odgovorili kako im ove godine ni Ministarstvo zaštite okoliša ni Državni inspektorat nisu odredili ni  naplatili nikakvu kaznu. 

No listu su kaznu u Čistoći potvrdili i najavili žalbu na prekršajni nalog te dodali da do pravomoćnog okončanja postupka ne mogu više reći.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene